Kan je op je 17e alleen vliegen?

Kan je op je 17e alleen vliegen?

Reist uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zonder ouder of andere volwassene naar het buitenland? Dan moet uw kind kunnen aantonen dat het toestemming heeft van de gezaghebbende ouder(s).

Hoe oud alleen vliegen met KLM?

Optioneel voor jongeren van 15 tot 17 jaar. Voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar is de Unaccompanied Minor-service optioneel bij te boeken. Als u ervoor kiest om de service niet te boeken, beschouwen wij uw kind als een volwassen passagier.

Welke leeftijd openbaar vervoer?

Vanaf 4 jaar hebben kinderen een eigen OV-chipkaart nodig. * Tot die leeftijd kunnen kinderen gratis reizen met het openbaar vervoer en is een OV-chipkaart niet nodig. Je kunt een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen voor een kind met de leeftijd van drie jaar en 50 weken.

Waarom mogen kinderen vanaf 12 jaar alleen vliegen?

Volgens de wet mogen kinderen vanaf 12 jaar alleen vliegen, maar dit wil niet zeggen dat elke vliegmaatschappij het ook toelaat. Sommige maatschappijen staan het alleen vliegen pas toe vanaf 17 jaar, of geven aan dat vliegen onder de 18 jaar zonder begeleiding helemaal niet toegestaan is. Toch zijn de grootste maatschappijen aardig soepel.

Wanneer is het kind verplicht om te vliegen?

Kinderen tussen de 5 en 12 jaar of tussen de 5 en 14 jaar (afhankelijk van de vliegmaatschappij) zijn daarentegen verplicht om te vliegen met een begeleider van 16 jaar of ouder of een begeleider van de vliegmaatschappij. Is uw kind 16 jaar, dan mag het kind wel alleen vliegen volgens de leeftijdsgrens reizen.

Wanneer mag een kind reizen met het vliegtuig?

Kinderen jonger dan 5 jaar mogen reizen met het vliegtuig, maar niet zonder een begeleider van 16 jaar of ouder. U kunt voor deze kinderen geen begeleiding van het vliegpersoneel aanvragen, dus als uw kind jonger is dan 5 jaar en er geen begeleider van 16 jaar of ouder mee kan vliegen, mag het kind niet mee met het vliegtuig.