Kan je met epilepsie zwanger worden?

Kan je met epilepsie zwanger worden?

De meeste vrouwen met epilepsie krijgen een gezonde baby. Wat moet ik weten voordat ik zwanger word? Bespreek je kinderwens met je neuroloog ruim een jaar voor je zwanger wilt worden. Soms moet de neuroloog je medicijnen aanpassen.

Welke anti epilepticum mag absoluut niet bij zwangerschap worden gebruikt?

Vermijd gebruik van valproïnezuur tijdens de zwangerschap. Dit middel geeft een sterk verhoogd risico op aangeboren afwijkingen en ontwikkelingsstoornissen.

Welke gevolgen van seksuele activiteit voor zorgvragers met epilepsie die anti epileptica gebruiken kun je benoemen?

Sommige medicijnen tegen epilepsie hebben als bijwerking dat je minder zin hebt in seks. Dit wordt ook wel libidoverlies genoemd. De medicijnen kunnen je ook meer moe maken waardoor je minder energie hebt voor seks. Angst kan gevolgen hebben voor je seksuele relatie.

Lees ook:   Waarom interdisciplinair?

Is epilepsie genetisch bepaald?

Is deze ziekte erfelijk? Als één ouder epilepsie heeft, of beide ouders epilepsie hebben, is er meer kans dat het kind ook epilepsie krijgt. Van sommige vormen van epilepsie is bekend dat ze autosomaal dominant of autosomaal recessief overerven. Epilepsie kan soms multifactorieel overerven.

Kan epilepsie overgaan?

Soms kan epilepsie overgaan, waarna de behandeling in sommige gevallen kan worden afgebouwd. de hersenen (de epileptische haard) operatief worden weggenomen. epilepsie hebben helemaal geen beperkingen op school of in de maatschappij.

Hoe lang werkt Keppra?

Levetiracetam brengt overprikkelde zenuwen in de hersenen tot rust. Bij epilepsie. Het duurt een paar weken voordat u merkt dat aanvallen minder optreden of verdwijnen.

Wat kan het gevolg zijn voor een ongeboren kind wanneer de moeder tijdens de zwangerschap anti epileptica slikt?

Door het gebruik van anti- epileptica is de kans op een kind met een aangeboren afwijking groter. Stoppen is meestal geen optie want aanvallen, in het bijzonder tonisch-clonische (grote) aanvallen, kunnen schadelijk zijn voor zowel de moeder als het ongeboren kind.

Lees ook:   Wat wordt verstaan onder gezondheid en ziekte?

Kan seks een epileptische aanval triggeren?

Onzeker door epilepsie Er wordt vaak gedacht dat seks een aanval kan veroorzaken. Meestal is dat niet zo. Wel kan het zo zijn dat iemand na het vrijen een aanval krijgt.