Kan je met een rolstoel in de trein?

Kan je met een rolstoel in de trein?

Een rolstoel of scootmobiel in de trein Om in de trein, liften en op verrijdbare bruggen te passen mag je rolstoel of scootmobiel maximaal 150 centimeter lang, 70 centimeter breed en 137,5 cm hoog zijn (buitenmaten inclusief bagage). Jij en je handbewogen rolstoel mogen samen niet meer wegen dan 200 kilo.

Wat is NS Reisassistent?

Met NS Reisassistentie helpt een opgeleide assistentieverlener je op het station en bij het in- en uitstappen. Op dit moment kun je NS Reisassistentie aanvragen voor ruim 160 stations in Nederland.

Kun je met een rollator in de trein?

Met een rollator in de trein Daarnaast kan het gat tussen het perron en de trein best groot zijn. Gelukkig kunt u de NS om hulp vragen tijdens het in- en uitstappen. Op meer dan 100 treinstations kunnen medewerkers assisteren met een instaphulp. Vraag hiervoor bij de NS reisassistentie aan.

Welke treinen zijn rolstoeltoegankelijk?

Voor reizigers met een motorische beperking zijn er in de trein diverse voorzieningen. Onze nieuwste Sprinters van het type Flirt en SNG zijn voorzien van een gelijkvloerse schuiftrede die uit de trein het perron op schuift, waarmee je met een rolstoel zelf de trein in en uit kunt rijden.

Kan iedereen gebruik maken van NS Reisassistentie?

2.7 NS Reisassistentie is gratis voor reizigers met een beperking die reisassistentie bij NS hebben aangevraagd. dat u op desbetreffende ontmoetingspunt aanwezig dient te zijn, staan vermeld in de boekingsbevestiging. De assistentieverlener begeleidt u naar de juiste trein en helpt u bij het instappen.

Kun je met een rollator in de bus?

Reizen met een rollator Plaats de rollator tijdens de rit op de rolstoelplaats, mits deze niet bezet is. Een reiziger in een (elektrische) rolstoel heeft altijd voorrang op deze plek. Zet de rollator tijdens de rit op de rem. Neem zelf plaats op een passagiersstoel in de bus.

Kun je met een scootmobiel in de bus?

Een scootmobiel is niet toegestaan in de bus. Door de constructie van een scootmobiel is het niet mogelijk om een scootmobiel goed vast te zetten. De aanwezige veiligheidsgordel is hier niet voor geschikt en daardoor kunnen wij de veiligheid niet waarborgen.

Hoe vraag ik een OV Begeleiderskaart aan?

Je kunt een OV-Begeleiderskaart aanvragen via de website van Argonaut Advies. Je moet daarbij wel aan een aantal voorwaarden voldoen: Je woont in Nederland. Jij én je begeleider zijn minstens 12 jaar oud.

Wat kost een OV-Begeleiderskaart?

Heeft u een beperking, waardoor u niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunt reizen? Dan kunt u een OV-Begeleiderskaart aanvragen. Met een OV-Begeleiderskaart reist een begeleider gratis met u mee. U kunt de kaart gebruiken in bijna alle treinen, metro’s, trams en bussen.