Kan je kropsla eten?

Kan je kropsla eten?

Van de kropsla kun je eigenlijk alles eten. De groene bladeren zijn kruidig en zacht van smaak. Juist door de zachte bladeren wordt kropsla ook wel botersla genoemd. De voedingswaarde van kropsla is vitaminen A en K.

Hoe gezond is bladsla?

Zo kom je met 100 gram sla al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A en K. Ook zitten er verschillende vitaminen B in sla én een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C, wat erg belangrijk is voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast bevat sla een heleboel mineralen, zoals mangaan, kalium en ijzer.

Wat is bladsla?

De bladeren zitten los in de krop en zijn groen, groot en hebben een zachte smaak. In het midden van de krop zitten de bladeren kompacter en zijn ze lichtgeel. Kropsla wordt rauw in salades verwerkt. Kropsla blijft de meest geteelde slasoort.

Hoe eet je kropsla?

  1. Bereidingswijze. Maak de sla schoon door de buitenste harde bladeren te verwijderen en de binnenste bladeren los te halen. Was de slablaadjes. Verwijder eventueel de nerven en scheur de sla in kleine stukken.
  2. Bron. Recept van mijn moeder.
  3. Serveertip. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen, maar ook als bijgerecht.

Is rauwe sla gezond?

Sla is een gezond product. In 100 gram gewone kropsla, ook wel botersla genoemd, zit 21% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid van vitamine A. In hetzelfde gewicht zit 18% van de ADH aan foliumzuur wat we ook kennen onder de naam vitamine B11. Daarnaast zit er 5% van de ADH aan vitamine C in.

Wat doet salade met je lichaam?

100 gram sla bevat aardig wat vitamines, zo zit er bijvoorbeeld 21% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vitamine A in sla, 18% aan foliumzuur en 5% aan vitamine C. Had jij dat verwacht? Naast deze vitamines is sla ook rijk aan belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en kalium.

Wat zit er in sla?

Sla of latuw (Lactuca sativa) is een eenjarige plant uit de Composietenfamilie (Asteraceae) en het type van het geslacht Lactuca. Zij wordt gecultiveerd in vele verschillende variëteiten waarvan sommige een krop vormen en andere niet. De bladgroente wordt overwegend rauw gegeten maar kan ook worden gekookt.

Wat voor soorten sla zijn er?

Verschillende soorten sla

  • Kropsla. De kropsla is een van de meest bekende slasoorten in Nederland.
  • Rucola. Rucola is een slasoort die behoort tot de kruisbloemenfamilie.
  • Krulsla Lollo Rossa.
  • Eikenbladsla.
  • IJsbergsla.
  • Veldsla.
  • Romaine of bindsla.