Kan je EPDM repareren?

Kan je EPDM repareren?

Het herstellen van EPDM is bijzonder eenvoudig. Zo kan er via warmtevulkanisatie een laag EPDM lokaal over het gat worden geplaatst. Door een chemische reactie vormt dit extra laagje een homogene verbinding met de onderliggende EPDM. Alles is daardoor compleet waterdicht.

Is roofing waterdicht?

Bitumen dakbedekking, ook wel roofing, heeft niet toevallig een stevige reputatie opgebouwd. Een dak met vakkundig geplaatste bitumen is bestand tegen weer en wind, volledig waterdicht en gaat meer dan 30 jaar mee. De hoge weerstand van bitumen is geen overbodige luxe.

Kan EPDM krimpen?

Eén van de belangrijkste positieve eigenschappen van EPDM is de elasticiteit. Dit betekent dat de folie bij warme en koude temperaturen probleemloos kan uitzetten en krimpen. Hierdoor wordt het materiaal nooit broos en ontstaan er geen scheuren, ook niet na vele jaren op het dak.

Is EPDM schadelijk?

Geeft geen giftige stoffen af EPDM bevat geen schadelijke weekmakers die vrijkomen wanneer de temperatuur van het materiaal stijgt onder invloed van de zon. Alle eigenschappen van EPDM blijven gedurende de volledige levensduur stabiel. EPDM scheidt dus geen giftige stoffen af.

Hoeveel krimpt EPDM?

Dit synthetische product kenmerkt zich onder meer door een enorme veelzijdigheid in bestendigheid tegen uiteenlopende weersinvloeden. Van UV-straling tot ozon en van hagelbuien tot verzengende hitte. In figuurlijke zin zouden we daarom kunnen zeggen dat EPDM onder al deze omstandigheden geen krimp geeft.

Wat heeft invloed op EPDM?

Epdm kan gebruikt worden op diverse materialen/ondergronden als hout, gecacheerde PIR/PUR-isolatie, bestaande bitumen dakbedekking, beton, metselwerk, aluminium, zink en lood. Epdm kan op elk dak aangebracht worden, mits de ondergrond voldoende goed is en het dak belastbaar is voor Epdm.

Hoe lang gaat een EPDM dak mee?

Rekening houdend met alle bekende externe invloe- den komt men tot een theoretische levensduur van EPDM-dakfolie van 70 jaar, maar om rekening te houden met materiaalafwijkingen, toleranties en verschillende dakcontructies, wordt aanbevolen de gebruiksduur te becijferen op meer dan 50 jaar.