Inhoudsopgave
Kan je een zwangerschapstest doen bij de dokter?
Een gratis zwangerschapstest kun je laten uitvoeren bij je huisarts of een Sense-spreekuur. Wees niet bang dat de huisarts meteen je ouders zal inlichten. Iedere huisarts heeft namelijk zwijgplicht en mag pas iets zeggen tegen je ouders als jij dat wilt.
Hoe kun je een zwangerschapstest faken?
Ja, het is mogelijk om een negatieve uitslag op je zwangerschapstest te krijgen terwijl je wél zwanger bent. Dit verschijnsel heet foutnegatief, ofwel vals negatief. Vals negatief komt voor als je de test te vroeg neemt, als je urine te verdund is of als je niet lang genoeg op het resultaat wacht.
Welke Zwangerschapstesten zijn geschikt voor een zwangerschapstest?
In de basis werken alle zwangerschapstesten hetzelfde. Door een strip in de urine te houden kan je eenvoudig testen of je zwanger bent. Iedere urine kan voor een zwangerschapstest worden gebruikt, maar ochtendurine is hiervoor het meest geschikt. Ochtendurine bevat namelijk de hoogste hCG-concentratie.
Wanneer doe je zwangerschapstest te vroeg?
Doe een zwangerschapstest pas als je minimaal één dag overtijd bent, op je NOD (Niet Ongesteldheidsdag). Wanneer je een zwangerschapstest te vroeg doet, is de hoeveelheid hCG-hormoon in je urine nog te laag om te kunnen meten.
Waarom is de zwangerschapstest negatief?
Zwangerschapstest negatief. Wanneer de zwangerschapstest negatief is, betekent dit meestal dat je niet zwanger bent. Maar ook een negatieve uitslag klopt soms niet. De volgende factoren kunnen de oorzaak zijn: Je hebt te vroeg getest. Wanneer je te vroeg een zwangerschapstest doet, is er nog niet voldoende hCG-hormoon aangemaakt.
Wat is een zwangerschapstest met een strip?
Zwangerschapstest met een strip. Een zwangerschapstest met een strip, ook wel dipstick genoemd, is de meest simpele test. De test is minder populair dan een midstream test. Dit komt omdat het opvangen van de urine ingewikkeld kan zijn en omdat de testresultaten niet altijd duidelijk zijn.
Welke zwangerschapstest gebruikt de huisarts?
Ook kun je een urinetest bij de huisarts doen, wat als voordeel heeft dat de dokter je kan informeren over het resultaat en hoe je de test hoort te gebruiken. Een bloedtest. Deze test kun je alleen bij de huisarts krijgen en wordt niet standaard uitgevoerd omdat bloedtesten behoorlijk prijzig kunnen zijn.