Kan je een huurhuis isoleren?

Kan je een huurhuis isoleren?

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld voor de isolatie van het dak. Wilt u weten of uw huurwoning energiezuiniger kan worden gemaakt? Neem hierover dan contact op met uw verhuurder.

Is isoleren verplicht?

Sinds 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen voldoen aan de dakisolatienorm. Daken die niet aan de norm voldoen, moeten geïsoleerd worden.

Hoe huurhuis isoleren?

Je huurwoning makkelijk en betaalbaar isoleren

 1. Verwarmingsbuizen isoleren.
 2. Tochtstrip plaatsen.
 3. Radiatorfolie aanbrengen.
 4. Enkelglas isoleren.
 5. Gordijnen ophangen.
 6. Bonustips: infraroodverwarming en een vloerkleed in je kamer.

Heb je als huurder recht op dubbelglas?

Huurders die dubbelglas willen, kunnen dit het beste schriftelijk aan hun verhuurder kenbaar maken. Wil de verhuurder niet meewerken, ondanks dit schriftelijke verzoek, dan kan een huurder via de rechter medewerking afdwingen op basis van artikel 7:243 van het Burgerlijk Wetboek.

Lees ook:   Welke maat handschoenen kind 6 jaar?

Hoeveel huurverhoging bij dubbel glas?

Zo mag het aanbrengen van dubbel glas in principe niet meer dan circa €20 huurverhoging per maand opleveren. Het aanbrengen van een cv-installatie waar nog geen cv was, levert een verhoging op van circa €50 per maand (afhankelijk van de investering).

Is een onderdak verplicht?

Het onderdak is een dampopen folie die aan de koude zijde van het isolatiemateriaal wordt geplaatst, m.a.w. tussen de isolatie en de dakbedekking. Een hellend dak isoleren zonder onderdak heeft weinig nut en wel om volgende redenen: Het onderdak zorgt ervoor dat er geen vuil van buitenaf in je woning kan terechtkomen.

Hoe weet ik of mijn huis goed geïsoleerd is?

Als de muur aan de binnenkant is geïsoleerd met een voorzetwand, kunt u dat zien bij een raamkozijn. Is de muur dikker dan 30 cm, dan is er een voorzetwand geplaatst. Huizen die zijn gebouwd voor 1975 hebben een spouwmuur zonder isolatie. Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur met een ruimte ertussen.

Lees ook:   Waar krijg je je trekkerrijbewijs bij?

Hoe kan ik het beste mijn vloer isoleren?

De makkelijkste manier om een vloer te isoleren is vanuit de kruipruimte. Tegen de onderkant van de vloer wordt dan isolatiemateriaal aangebracht, bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk of schuim. Dit kan bij de meeste huizen en zorgt voor zeer goede isolatie.

Hoe moet je dubbel glas plaatsen?

Hoe ga je te werk bij het plaatsen van dubbel glas in houten kozijnen?

 1. Kit verwijderen. Verwijder met een stanleymes het kit van de te vervangen ruit.
 2. Glaslatten verwijderen.
 3. Glas verwijderen.
 4. Raam schoonmaken en gronden.
 5. Steunblokjes plaatsen.
 6. Stelblokjes plaatsen.
 7. Aanbrengen celband.
 8. 8.Glas plaatsen.

Wat als verhuurder dak niet isoleert?

De de tijd dringt voor wie een huis of een appartement verhuurt. Want vanaf volgend jaar dreigt uw huurwoning ongeschikt te worden verklaard als het dak onvoldoende geïsoleerd is. Ook dubbele beglazing wordt verplicht.

Wat is de maximale huurverhoging in 2021?

Voor 2021 was de huurverhoging voor een vrijesectorwoning maximaal 2,4%. Dat is 1% plus de inflatie van 1,4 %. De huurverhoging moet uw verhuurder wel met u afspreken in het huurcontract. Staat er in het huurcontract een huurverhoging van minder dan 2,4%?

Lees ook:   Wat zijn de nadelen van een geimporteerde auto?