Kan je beugel verkleuren?

Kan je beugel verkleuren?

Met keramische brackets adviseren we je om eten en drinken met sterke kleuren zoals kerrie, curry’s en rode wijn te laten staan. De elastiekjes om de witte slotjes kunnen hierdoor namelijk sneller verkleuren. Ook door roken kunnen de elastiekjes sneller verkleuren.

Hoe weet je dat je beugel er bijna uit mag?

Waarschijnlijk heeft je orthodontist je tijdens je laatste verstelling laten weten dat hij verwacht dat je beugel er waarschijnlijk de volgende keer uit mag. Dit is echter geen zeker gegeven: als je tanden zich tussen afspraken onverwacht of juist onvoldoende bewegen, dan kan de verwijdering worden uitgesteld.

Hoe lang duurt laatste fase beugel?

Een beugelbehandeling met slotjes bestaat uit een aantal fasen, waaronder: de tanden op rij zetten, bewegingen in de tandboog en finishing (eindfase). Tegen het eind van de beugelbehandeling, staan de tanden meestal al heel recht. Toch kan de behandeling dan nog best een aantal maanden duren.

Wat kun je doen tegen Beugelpijn?

Wanneer je net een slotjesbeugel hebt, of jouw beugel weer strakker is gezet, dan kunnen jouw tanden de eerste dagen gevoelig zijn. Mochten jouw tanden en kiezen erg pijn doen, dan kun je eventueel een paracetamol innemen. Na een dag of drie zijn jouw tanden gewend en zal de pijn zijn verdwenen.

Hoe lang beugel voor overbeet?

Hoelang je een beugel moet dragen bij een overbeet is afhankelijk van je gebitsafwijking. De arts adviseert je hoelang je de beugel per dag moet dragen zodra deze is geplaatst. Het is voor de voortgang van de behandeling belangrijk dat je dit advies opvolgt.

Hoeveel maanden moet je elastiekjes dragen beugel?

In principe moet je de elastieken permanent dragen, behalve als de orthodontist iets anders heeft gezegd. Permanent wil zeggen: 24 uur per dag, dus ook naar school. Het is belangrijk om je hier goed aan te houden. Als je één middag je elastieken niet draagt, duurt het een hele dag om het effect weer in te halen.

Kan niet slapen door beugel?

Probeer in ieder geval te slapen. Kun je na een uur nog niet slapen, doe je beugel dan uit en probeer het de volgende dag opnieuw. Als je gewend bent om overdag je beugel te dragen, dan gaat je beugel je ’s nachts niet te veel storen en zul je gemakkelijker in slaap vallen.

Kan je spa rood drinken met een beugel?

Je mag gerust (light) frisdranken gebruiken, maar beperk het gebruik hiervan vanwege het vaak zure karakter van de dranken. Het glazuur lost op met als gevolg blootliggend tandbeen dat erg pijnlijk is bij eten en drinken. Weet dat spa rood ook in de categorie zure dranken valt.

Waarom geen koolzuur met een beugel?

Als je af en toe toch iets anders wilt drinken mag dat, maar beperk dat tot maximaal 1 glas per dag. De dranken die echt verboden zijn als je een beugel hebt, zijn cola en icetea. Deze beschadigen je gebit, maar ook je beugel kan niet tegen deze dranken en gaat er stuk van.