Kan je babydoekjes door de wc spoelen?

Kan je babydoekjes door de wc spoelen?

Stichting Rioned raadt aan alle doekjes in een prullenbakje te doen en niet door de wc te spoelen. Ook de vochtige doekjes waar op staat dat ze door de wc mogen, aangegeven met een etiket op de verpakking. Staat er een plaatje van een open wc, dan mag het doorgespoeld worden.

Welke vochtige doekjes mogen door de wc?

Alleen toiletpapier en doorspoelbare vochtige doekjes die bedoeld zijn voor persoonlijk gebruik op het toilet mogen worden gespoeld. Alle andere doekjes horen in de afvalbak. Doekjes die niet geschikt zijn voor doorspoelen en toch in het toilet gegooid worden, veroorzaken verstoppingen in het riool.

Welk vochtig toiletpapier mag in de wc?

Edet vochtig toiletpapier is veilig om door te spoelen, herkenbaar aan het symbool van een wc/toilet op de verpakking. Let wel op dat je niet te veel velletjes in een keer doorspoelt.

Kan je soep door de wc spoelen?

Dranken en vloeibare restjes eten mag je wegspoelen, maar vaste etensresten horen in de bak voor gft. Filter vaste etensresten uit saus en soep voor het gft-afval. Water met schoonmaakmiddel mag je door de gootsteen of het toilet spoelen.

Is vochtig toiletpapier schadelijk?

In veel landen is het wassen na de toiletgang de normaalste zaak van de wereld. Vochtig WC-papier of reinigingsdoekjes zijn echter geen goed idee. Ten eerste bevatten ze stoffen die de huid kunnen uitdrogen en irritaties kunnen veroorzaken en bij gevoelige mensen zelfs allergische reacties kunnen uitlokken.

Is toiletpapier biologisch afbreekbaar?

Vochtig wc-papier van Edet is biologisch afbreekbaar en gemaakt van 100% plantaardige vezels, wat betekent dat ze net zo veilig zijn om door te spoelen als droog toiletpapier. Ons biologisch afbreekbaar vochtig toiletpapier is gecertificeerd als doorspoelbaar door de EDANA-richtlijnen 4e editie.

Is vochtig toiletpapier goed?

Hoe vochtig toiletpapier gebruiken?

Let op, hier komt een belangrijke tip: vochtig toiletpapier gebruik je ná droog toiletpapier. Het is dus een extra stapje in je toiletroutine. Gebruik één, maximaal twee velletjes per keer. Dat is ruim voldoende om je heerlijk schoon en fris te voelen.

Waar gebruik je vochtig toiletpapier voor?

Waarom zou je vochtig toiletpapier gebruiken? Veel mensen voelen zich niet altijd even fris nadat ze naar het toilet zijn geweest om daar een grote boodschap te doen. Vochtig toiletpapier geeft je de zekerheid van een heerlijk schoon, gehydrateerd en hygiënisch gevoel.

Wat mag je niet door de wc spoelen?

Daarom mag u niet al uw afval door de wc of gootsteen spoelen. Denk aan maandverband, medicijnresten of frituurvet. Wat wel mag is bijvoorbeeld toiletpapier, zuivelresten (melk) en resten van reinigingsmiddelen.

Kun je haar door de wc spoelen?

Net als tandzijde vormen ook haren zich tot een gigantische bol van haar die geuren vasthouden en enorme verstoppingen creëren in je leidingen. Sterker nog, haren veroorzaken meer verstoppingen dan elk ander item op deze lijst. Gooi ook je haar dus gewoon in de prullenbak.

Waar is vochtig toiletpapier goed voor?