Kan je allergisch zijn voor make-up?

Kan je allergisch zijn voor make-up?

Cosmetica producten worden door vrijwel iedereen en dan meestal dagelijks gebruikt. Het is daarom ook te verwachten dat sommige gebruikers hiervan ongewenste (huid)reacties krijgen. In de praktijk zijn de huidreacties meestal van milde aard; ernstige huidreacties (blaarvorming) zijn gelukkig zeldzaam.

Wat te doen bij allergische reactie gezichtscreme?

Bij zeer ernstige reacties kan de huisarts tabletten prednison of prednisolon voorschrijven. Eventueel kan de huid, indien die ontstoken is, worden behandeld met een crème die ervoor zorgt dat de ontstoken plek ‘verdoofd` wordt.

Wat zijn de gevolgen van make-up?

In principe is make-up niet schadelijk voor je huid óf je gezondheid. Er zijn in Europa strenge regels die bepalen welke stoffen er wel of niet in cosmeticaproducten gebruikt mogen worden, en daar is strenge controle op.

Lees ook:   Hoeveel kg melk produceert een koe?

Welke oogschaduw bij allergie?

Daarnaast bevat een oogschaduw veel conserveringsmiddelen om de oogschaduw langer houdbaar te maken. Ook dit kan zorgen voor irritatie. Bij minerale of een blauwe kleur oogschaduw moet je opletten als je een allergie hebt voor metaal, omdat in deze producten kobalt verwerkt zit.

Welke mascara is hypoallergeen?

Neutrogena Healthy Volume Mascara.

 • Almay One Coat Thickening Mascara.
 • Maybelline Full ‘N Soft, beste hypoallergene mascara.
 • Clinique High Impact Mascara.
 • Covergirl Lash Blast Volume Mascara.
 • Honest Beauty Mascara van extreme lengte + primer.
 • La Roche-Posay Toleriane Extension Mascara.
 • Hoe lang kan een allergische huidreactie duren?

  Bij een type-IV allergie geeft het eerste contact met een allergeen nog geen reactie. Het lichaam wordt wel gevoelig voor de stof. Bij een volgend contact is er wel een allergische reactie. Afhankelijk van de persoon en de eigenschappen van het product kan dit weken, maar ook jaren duren.

  Hoe lang duurt een allergische reactie op de huid?

  Afhankelijk van de ernst van de reactie, kan dit variëren van dagen tot weken. Wat te doen bij een allergische reactie van de huid? Het is belangrijk om na te gaan welke stof de allergische reactie veroorzaakt.

  Lees ook:   Wat betekent de eindjes aan elkaar knopen?

  Is make-up slecht voor je?

  Een make-up product kan verschillende schadelijke stoffen bevatten. Zo kan er lood in je lippenstift zitten, cadmium in je eyeliner en concealer, nikkel in poeder en rouge, beryllium in je bronzer en oogschaduw en arsenicum in je foundation en mascara.

  Is make-up slecht voor je huid?

  Toxische ingrediënten in lipstick en mascara Lood komt voor in lippenstiften, cadmium in eyeliners en concealers, nikkel zit vooral in poeder en rouge, beryllium in bronzers en oogschaduw en arsenicum is teruggevonden in mascara en foundation.

  Hoe weet je of je allergisch bent voor mascara?

  Mascara’s geven snel last van overgevoeligheid. Vooral bij de dunne huid rondom de ogen. Soms heb je het niet direct door, maar als jij al een tijdje last hebt van wallen (met name ’s ochtends) en wat prikkende rode ogen, dan kan het goed zijn dat jij ook niet goed tegen je mascara of ander oogproduct kan.

  Lees ook:   Hoe weet je of de paroxetine aanslaat?