Kan je ADD krijgen op latere leeftijd?

Kan je ADD krijgen op latere leeftijd?

Veel mensen komen er pas op latere leeftijd achter dat ze ADD hebben, de rustige en meer dromerige variant van ADHD. ADHD’ers weten dat vaak al wel, omdat hun drukke en beweeglijke gedrag herkenbaarder is, maar bij ADD’ers is dat niet op het eerste gezicht te merken.

Heb ik wel echt ADD?

Mensen met ADD hebben vrijwel dezelfde symptomen als mensen met ADHD, alleen ervaren ze geen of veel minder hyperactiviteit en impulsiviteit. Ze vinden het vooral lastig om hun aandacht erbij te houden en dit maakt het leven met ADD soms behoorlijk uitdagend.

Hoe wordt ADD vastgesteld bij volwassenen?

ADD bij volwassenen Er is sprake van een verminderde concentratie. ADD bij volwassenen komt regelmatig voor. ADD’ers komen dromerig over maar hebben een hoofd vol gedachten. Ze zijn overgevoelig voor uitwendige prikkels en trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken.

Wat te doen bij ADD bij volwassenen?

De volgende tips kunnen je helpen met het omgaan met ADD.

  1. Structuur. Zorg dat je dagen op elkaar lijken.
  2. Weinig afleiding. Concentreren is lastig voor jou.
  3. Kennis. Leer zo veel mogelijk over ADD.
  4. Plannen. Plannen is voor jou lastig.
  5. Kennis en voorlichting.
  6. Duidelijkheid.
  7. Samenwerken school.
  8. Zorg goed voor jezelf.

Hoe weet je of iemand ADD heeft?

Wat voel je als je ADD hebt?

Mensen met ADD hebben bij onderwerpen die geen interesse wekken, juist meer moeite met in actie komen. Wel hebben ze vaak een hoofd vol gedachtes. Daarnaast hebben ze vaker moeite met plannen en organiseren, zijn snel afgeleid door irrelevante dingen en geluiden en hebben moeite met prioriteiten stellen.

Wat doet ADD met je?

ADD is een oude diagnose, die tegenwoordig niet meer wordt gegeven. De afkorting staat voor Attention Deficit Disorder. Het werd gezien als een stoornis waarbij mensen problemen hadden met aandacht en concentratie. Je kunt de naam ADD nog wel regelmatig tegenkomen.

Wat denken mensen met ADD?

ADD’ers komen dromerig over maar hebben een hoofd vol gedachten. Ze zijn overgevoelig voor uitwendige prikkels en trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken. Bovenstaande ADD symptomen en ADD kenmerken komen vrijwel altijd voor bij mensen met ADD.