Kan ik politie worden zonder diploma?

Kan ik politie worden zonder diploma?

Is het mogelijk om zonder diploma te solliciteren voor een functie bij de politie? Heb je geen diploma, geen probleem. Bij de politie zijn er vacatures voor iedereen.

Wat is een Politiekundige?

Wat je doet als politiekundige ‘Je verzorgt als politiekundige onder andere de briefing en debriefing. En je geeft werkopdrachten uit aan de teams op straat: je zorgt bijvoorbeeld dat er extra op hangjeugd gelet wordt, dat er nagegaan wordt of bepaalde bewoners zich houden aan een huisverbod, etc.

Wat heb je nodig om politie agent te worden?

Eigenschappen agent

  1. Minimaal een diploma vmbo kaderberoepsgerichte (kb) leerweg.
  2. Minimaal 18 jaar, solliciteren kan al een half jaar eerder.
  3. Nederlandse nationaliteit.
  4. Onbesproken gedrag.
  5. Rijbewijs B (of bereid dit binnen 1 jaar na aanstelling te halen)
  6. Beheersing van de Nederlandse taal.
  7. Goede conditie.
Lees ook:   Hoe werkt een luchtcompressor?

Wie is hoger in rang wijkagent of hoofdagent?

Rangen

Aspirant Inspecteur
Surveillant Hoofdinspecteur
Agent Commissaris
Hoofdagent Hoofdcommissaris
Brigadier Eerste Hoofdcommissaris

Hoe word je wijkagent?

Om voor een functie bij de politie in aanmerking te komen moet je een politieopleiding volgen. Hiervoor kun je je niet rechtstreeks aanmelden bij de Politieacademie, maar moet je solliciteren bij een politiekorps. Een van de redenen daarvoor is dat 40-60% van de opleiding bestaat uit werkend leren in het korps.

Kan ik politieagent worden?

Naast de algemene toelatingsvoorwaarden heb je voor de functie van inspecteur minstens een diploma hoger secundair onderwijs nodig: ASO, KSO, TSO of BSO (of gelijkwaardig). Heb je geen diploma middelbaar onderwijs? Dan kom je in aanmerking voor de functie van agent.

Wat is het verschil tussen Politiekundige en Hoofdagent?

Re: Verschil tussen Hoofdagent en Politiekundige Wat je gaat doen als politiekundige verschilt per eenheid. Voor hoofdagent is er een vaste functieomschrijving. Die ontbreekt als politiekundige omdat je op een ander niveau werkt. Het hoeft zeer zeker niet zo te zijn dat je uitsluitend achter een bureau zit.

Lees ook:   Wat is onherstelbare?

Wat verdien je als Politiekundige?

De Politiekundige gaat gelijk verdienen bij aanvang van zijn of haar opleiding. De eerste zes maanden bedraagt dit €1399, de tweede zes maanden €1457. Het tweede jaar €1567, het derde jaar €1884 en na drie jaar €2099. Na de opleiding verdien je tussen de €2209 en €3347.

Wat moet je doen om agent te worden?

Om politieagent te worden heeft u minimaal middelbare school nodig en bij voorkeur een bachelor opleiding. De opleiding tot politieagent wordt gevolgd aan een politieschool, ook wel de politieacademie genoemd. Door de test komen is nog een hele kunst. 80% – 90% slaagt de eerste keer niet.