Kan ik op elk moment veranderen van energieleverancier?

Kan ik op elk moment veranderen van energieleverancier?

Gezinnen en kmo’s kunnen op elk moment gratis van contract en leverancier veranderen. Als u verhuist, kan u uw energiecontract gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe adres. Via het energieovernamedocument regelt u – net als na een echtscheiding of overlijden – snel en efficiënt uw verhuis.

Hoe lang van te voren kun je overstappen naar andere provider?

De meeste energieleveranciers hanteren een opzegtermijn van 30 dagen. Daarom raden wij je aan om minimaal 6 weken voor de gewenste overstapdatum over te stappen. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom of gas komt te zitten. Zodra de gehele overstap is afgerond, stopt je vorige leverancier met energie leveren.

Hoe vaak tijdelijke uitbreiding van uren VO?

Er zijn twee mogelijkheden waardoor tijdelijke uren in vaste uren worden omgezet: of na meer dan drie tijdelijke contracten of na een aantal tijdelijke contracten binnen een periode van twee jaar. In beide gevallen mag er maximaal zes maanden tussen de opeenvolgende contracten zitten.

Hoe vaak mag je overstappen van energieleverancier?

U mag zo vaak veranderen van energieleverancier als u wilt. Let op wel op de duur van het energiecontract dat u met de nieuwe leverancier afsluit en de daarin opgenomen opzegtermijn.

Hoe snel kan ik veranderen van energieleverancier?

U mag als gezin of kmo op eender welk moment een nieuw energiecontract afsluiten met een nieuwe leverancier. Maar u moet altijd rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Als u dus vandaag een nieuw energiecontract afsluit, zal dat ten vroegste binnen een maand starten.

Hoe ver van te voren nieuw energiecontract?

De meeste energiecontracten worden afgesloten voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. We raden u aan om ongeveer 6 tot 8 weken vóór afloop van het contract over te stappen, waarbij de nieuwe leverancier automatisch uw oude contract opzegt.