Kan ik nog coniferen planten?

Kan ik nog coniferen planten?

Coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door worden geplant. Coniferen met kluit kunt u het beste tussen medio september en eind mei planten.

Welke planten passen bij coniferen?

Maar kalk strooien lijkt me voor je conifeer geen goed idee. Beter zoeken naar planten die van de grond onder je boom houden. Na wat zoekwerk: steenanjer ( Dianthus deltoides), azalea, rododendron, verschillende heide-soorten, anemonen, hortensia (blauwe!!

Welke tijd coniferen planten?

Coniferen kunnen meestal het beste geplant worden tussen november en half april. In de winter zijn de planten namelijk in rust en groeien ze niet zo hard.

Wat kost een conifeer van 2 meter hoog?

Wat kosten coniferen (laten planten)

Hoogte voorgroei Prijsindicatie per plant
< 80 cm €2.5 tot €5
80 cm tot 140 cm €5 tot €10
140 cm tot 200 cm €10 tot €20
200 cm tot 300 cm €20 tot 125

Welke grond heeft een conifeer nodig?

De meeste coniferen houden van een lichte plek, maar vooral Thuja en Taxus verdragen vrij veel schaduw. Vaak wordt gedacht dat coniferen graag in zure grond groeien, maar dat is meestal niet zo. Coniferen doen het in iedere normale tuingrond, maar hebben het liefst iets zwaardere lichte leem- of kleigrond.

Hoe plant ik een coniferenhaag?

In principe kunnen coniferen in elk grondsoort worden geplant. Let er echter wel op dat de grond nooit uitdroogt. Dit kunt u voorkomen door de grond te vermengen met humus. Coniferen kunt u het beste in halfschaduw of in de volle zon planten.

Hoe plant je een conifeer?

Zet coniferen nooit in de drup van dakranden of andere planten. In een container of pot gekweekte coniferen kan je het hele jaar door planten (als het niet vriest). Coniferen met een ingegaasde kluit, plant je best tussen half september en eind oktober. Plant ze even diep als ze in de pot of op de kwekerij stonden.

Hoeveel afstand tussen coniferen planten?

Het is aan te raden om 2 Coniferen per meter te plaatsen. Zodra de planten in de grond zijn gestopt is het noodzaak om de grond goed aan te duwen, zodat de wortels van de planten goed contact maken met de aarde.

Hoeveel coniferen zet je op een meter?

In principe geldt dus voor alle Conifeer soorten dat drie planten per strekkende meter volstaat. Echter wanneer u kiest voor losse Coniferen van 175cm of hoger, dan zijn 1 à 2 stuks per meter voldoende.

Welke mest voor coniferen?

Coniferen bemesten, kunt u het beste doen met een speciale coniferen mest. Deze mest bevat de juiste voedingsstoffen voor uw coniferen waaronder magnesium en bitterzout. Deze voedingsstoffen zorgen voor de mooie, groene kleur van de planten. Wanneer de coniferen geel verkleuren, duidt dit op magnesiumgebrek.

Wat voor grond heeft een conifeer nodig?