Kan ik mijn verzekeringen per maand opzeggen?

Kan ik mijn verzekeringen per maand opzeggen?

Voor alle schadeverzekeringen geldt tegenwoordig dat er standaard sprake is van een polis met een looptijd van een jaar. Na het eerste verzekeringsjaar kan de consument de polis op elk gewenst moment opzeggen, waarbij er over het algemeen rekening moet worden gehouden met een opzegtermijn van een maand.

Hoe zeg je reisverzekering op?

Het opzeggen van een doorlopende reisverzekering kan na het eerste contractjaar. Bij veel verzekeraars kan dit per direct, bij sommige is er een maand opzegtermijn. De manier van opzeggen verschilt per verzekeraar. Naast telefonisch, per e-mail of schriftelijk is het vaak ook mogelijk dit online te regelen.

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

Je kunt je zorgverzekering opzeggen door je zorgverzekeraar een e-mail of aangetekende brief te sturen. Vaak kun je de opzegging ook regelen in je mijn-omgeving (de persoonlijke digitale omgeving op de website van je zorgverzekeraar).

Kun je een autoverzekering per direct opzeggen?

Verkoop je je auto, dan kun je de autoverzekering direct opzeggen. Je hebt geen opzegtermijn als de verzekeraar de premie en/of voorwaarden in jouw nadeel wijzigt. Een zogenaamde ‘en-blocwijziging’. Ook tijdens het eerste jaar van je verzekering.

Hoe lang van te voren verzekering opzeggen?

Opzegtermijn autoverzekering van 1 maand Bij steeds meer verzekeraars kun je jouw autoverzekering dagelijks opzeggen. Heb je wel een jaarcontract? Dan wordt dit na een jaar een contract voor onbepaalde tijd dat je dagelijks kunt opzeggen. Hierbij geldt meestal een opzegtermijn van 1 maand.

Hoelang van te voren verzekering opzeggen?

De meeste autoverzekeringen lopen een jaar. Dat wil zeggen dat je eerst een heel jaar verzekerd moet zijn om te kunnen opzeggen. Daarna kun je de verzekering elke maand opzeggen. Er zijn ook verzekeringen die al je binnen een jaar weer kunt opzeggen.

Hoelang opzegtermijn verzekering?

Kun je een kortlopende reisverzekering opzeggen?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie. Na het afsluiten heb je nog een bedenkperiode van zeven dagen. Daarna zal de verzekering ingaan op je eerste vakantiedag en eindigen op de laatste vakantiedag. Een kortlopende reisverzekering hoef je dus niet op te zeggen.

Wat is de opzegtermijn van een verzekering?

Veel verzekeraars hanteerden een opzegtermijn van 2 maanden. Vanaf 1 januari 2010 is dit echter niet meer toegestaan. Sindsdien is een verzekering na de eerste 12 maanden per dag op te zeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Kun je je zorgverzekering tussentijds opzeggen?

U kunt uw zorgverzekering per 1 januari opzeggen. In sommige gevallen kunt u tijdens het jaar de zorgverzekering opzeggen. Als u 18 jaar wordt dan kunt u zelf een (andere) zorgverzekering kiezen.