Kan ik mijn kat meenemen op vakantie?

Kan ik mijn kat meenemen op vakantie?

Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft uw kat of hond een dierenpaspoort nodig. Uw huisdier moet ook een chip hebben. U krijgt deze via uw dierenarts. Ook fretten moeten een dierenpaspoort en een chip hebben als u ze meeneemt op reis.

Wat kost een Europees dierenpaspoort?

Hoe kom je aan een Europees dierenpaspoort? Heel simpel, een dierenpaspoort kun je bij je dierenarts vragen. Vrijwel alle dierenartsen verstrekken een NDG dierenpaspoort. Dit kost je slechts € 2,70.

Hoeveel kost paspoort voor kat?

Het NDG dierenpaspoort Alleen de prijs is al de moeite waard, slechts €4,00 per stuk en daarmee is dit het goedkoopste dierenpaspoort van Nederland. Nog meer voordelen van het NDG dierenpaspoort: Het is gemaakt in overleg met dierenartsen en assistentes.

Welke vaccinaties moet een kat hebben?

Er zijn twee besmettelijke ziektes bij katten, waar in Nederland standaard tegen ingeënt wordt. Dit zijn kattenziekte en niesziekte. Kattenziekte zien we het meeste bij kittens. Maar ook volwassen katten met weinig weerstand tegen kattenziekte kunnen ernstig ziek worden en hier zelfs aan overlijden.

Hoe krijg je een kat aan het drinken?

Tips om uw kat meer te laten drinken

  1. Plaats meer waterbakken in huis. Zet ze vooral op plaatsen waar uw kat graag verblijft.
  2. Voeg water toe aan natvoer.
  3. Plaats een extra waterbak, waaraan kattenmelk is toegevoegd.
  4. Plaats een extra waterbak, waaraan tonijn is toegevoegd.
  5. Koop een waterfontein voor uw kat.

Kan een kitten mee op vakantie?

De meeste katten kunnen prima mee op reis, maar het is niet raadzaam om te reizen met een drachtige kat of met kittens jonger dan drie maanden. Zet de kat na aankomst in een kamer en controleer of de plek veilig, comfortabel en goed afgesloten is zodat de kat niet kan ontsnappen.

Hoe kom ik aan dierenpaspoort?

Het Europees dierenpaspoort kun je bij je dierenarts regelen. Overleg ook altijd voorafgaand aan de reis met je dierenarts hoe je je huisdier in het buitenland kunt beschermen tegen ziekten of parasieten.

Hoe kom ik aan een kattenpaspoort?

Het Europees huisdierenpaspoort vraagt u aan bij een dierenarts. Het Europees huisdierenpaspoort is levenslang geldig. Hiervoor geldt wel een voorwaarde. U moet uw huisdier namelijk op tijd laat inenten tegen hondsdolheid.

Hoe kom ik aan een paspoort voor mijn kat?

Dierenpaspoort aanschaffen Het paspoort voor uw kat koopt u bij uw dierenarts. Ook als u al een paspoort heeft, maar het bent kwijtgeraakt, kunt u de mogelijkheden bespreken met uw dierenarts.

Hoe kom ik aan een katten paspoort?

Welke jaarlijkse inenting kat?

Wij adviseren in principe om in Nederland alle katten (binnen en buitenkatten) ieder jaar tegen niesziekte, één keer in de drie jaar tegen kattenziekte te laten vaccineren. Wat is kattenziekte? Kattenziekte is een ernstige virusinfectie van het maagdarmkanaal bij kittens en katten.

Hoeveel kost een vaccinatie voor katten?

De kosten voor de inentingen bij de kat liggen gemiddeld tussen de € 25,- en € 50,- per inenting. Deze kosten kunnen per dierenartsenpraktijk verschillen. Meerdere factoren hebben invloed op de uiteindelijke prijs voor het inenten van je kat. Gelukkig worden deze kosten door de meeste kattenverzekeringen vergoedt.