Kan ik mijn huis verkopen aan mijn partner?

Kan ik mijn huis verkopen aan mijn partner?

Zo moet er een akte van verdeling komen die ervoor zorgt dat de woning ook op naam komt van de juiste partner, zodat deze verantwoordelijk wordt voor de betaling van de hypotheek. Om deze akte van verdeling op te laten stellen moet je een afspraak maken met een notaris.

Kun je je huis onder de prijs verkopen?

Verkoopt u uw woning voor een lagere prijs dan de waarde economisch verkeer? Dan kan er sprake zijn van een (belaste) schenking. Als de koper een willekeurige derde is, ziet de Belastingdienst dit niet snel zo. Maar bij transacties tussen familieleden vermoedt de Belastingdienst sneller een bevoordelingsbedoeling.

Wat moet je regelen als je bij je partner intrekt?

Als jullie gaan samenwonen in het koophuis van je partner, zijn er zes manieren om het aan te pakken:

  1. Trouwen in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap.
  2. Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden.
  3. Mede-eigenaar worden.
  4. Samenlevingscontract.
  5. Huur betalen.
  6. Niet meebetalen aan de woonlasten.

Kan je een huis kopen onder de taxatiewaarde?

Als de bank de taxatiewaarde van de woning als marktwaarde neemt kunt u een hypotheek afsluiten van 100% van € 245.000. Uit het verschil tussen deze maximale hypotheek en de koopsom kunt u de kosten koper doorgaans prima betalen.

Hoeveel kan ik mijn huis verkopen?

Kort samengevat kun je: De WOZ-waarde van de woning als uitgangspunt nemen. De waarde van het huis zelf online berekenen via het Kadaster. Een officiële taxatie laten uitvoeren door een taxateur.

Kan je een huis voor de WOZ-waarde kopen?

Heel simpel gezegd is het gunstig wanneer jouw huis een lage WOZ-waarde heeft, want in dat geval betaal je minder belasting. Maar aan de andere kant is een hogere WOZ-waarde weer beter wanneer een huis verkocht wordt, hierdoor is er namelijk een kans dat de hypotheekrente omlaag kan.