Inhoudsopgave
Kan ik eigen risico terug krijgen?
Met een laag inkomen en weinig spaargeld kun je eigen risico over 2021 of 2022 terugkrijgen. Wel moet al je eigen risico van de laatste 3 jaar betaald zijn.
Is spoedeisende hulp verzekerd?
Spoedeisende hulp in het ziekenhuis is altijd gedekt door de basisverzekering. Krijg je bijvoorbeeld een ernstig ongeluk? De ambulance, het ziekenhuisverblijf en de behandeling door specialisten vallen dan onder de basisverzekering. Je kunt dan bij elk ziekenhuis terecht.
Wat is het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage?
U betaalt eerst de eigen bijdrage. Het bedrag dat overblijft valt vervolgens onder het verplicht eigen risico. Het bedrag dat daarna overblijft valt onder het vrijwillig eigen risico (als u dat heeft). Het bedrag dat dan overblijft betaalt de zorgverzekeraar.
Wat gebeurt er als je je eigen risico niet betaald?
De zorgtoeslag is een financiƫle compensatie van de overheid voor kosten die je maakt voor je zorgverzekering, zoals de premie die je betaalt aan de zorgverzekeraar en het eigen risico. Zorgtoeslag isalleen bedoeld voor alleenstaanden en partners met een relatief laag inkomen.
Wat als je je eigen risico niet gebruikt?
Als aan het einde van het jaar blijkt dat het eigen risico niet is opgemaakt, krijg je het bedrag dat overblijft teruggestort.
Hoe krijg je geld terug zorgverzekering?
Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de premie van uw zorgverzekering, en het verplicht eigen risico. Hoeveel zorgtoeslag u krijgt, hangt af van onder andere uw inkomen en het inkomen van een mogelijke toeslagpartner. Die heeft u bij een geregistreerd partnerschap of huwelijk.
Wie betaalt Spoedeisende hulp?
De spoedeisende hulp wordt altijd vergoed door de basisverzekering. Hier vallen zowel de spoedeisende hulp bij het ziekenhuis als een bezoek aan de huisarts en de huisartsenpost onder. U moet alleen wel een eigen risico betalen.
Wat zijn de kosten voor Spoedeisende hulp?
De kosten voor een bezoek aan de SEH zijn minimaal 150 euro. Door uw behandeling kan dit bedrag hoger worden. De Spoedeisende Hulp is bedoeld voor mensen met spoedeisende en/of levensbedreigende klachten.
Wat kost een bezoek aan de Spoedeisende hulp?
Wat zijn de kosten voor spoedeisende hulp? Ga je direct door naar de spoedeisende hulp, dan gaat dit ten alle tijden ten koste van je eigen risico van de zorgverzekering. De kosten voor alleen al een bezoek aan de Spoedeisende hulp zijn gemiddeld rond de 350,- euro.
Wat krijg ik vergoed?
De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Het basispakket dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek.
Welke therapie wordt vergoed?
Psychotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, namelijk via de basis GGZ of specialistische GGZ, onder verwijzing van een arts. Je hebt hiervoor dus geen aanvullende verzekering nodig. Via de basis GGZ worden mensen met mildere, niet-complexe psychische klachten behandeld.