Inhoudsopgave
Kan ik een mail sturen naar de Belastingdienst?
Daarom mailen wij alleen met belastingplichtigen in individuele gevallen. Wij kunnen met u mailen als u hebt aangegeven dat u via de e-mail verder contact wilt hebben. U moet daarvoor expliciet toestemming geven. U krijgt dan van ons een e-mailadres.
Waarom krijg ik geen brief van belastingaangifte?
Geen aangiftebrief ontvangen Soms is belastingaangifte ook verplicht als je geen aangiftebrief ontvangt van de Belastingdienst. Dat is zo als je kunt weten dat je belasting moet bijbetalen. Je moet dan uit eigen beweging aangifte doen.
Hoe doet u opnieuw belastingaangifte doen?
U doet dat door eenvoudig opnieuw aangifte te doen. U opent dus wederom de belastingaangifte via www.belastingdienst.nl en verandert de gegevens. Als u de aangifte opnieuw opstuurt, wordt deze in behandeling genomen. De eerder opgestuurde aangifte vervalt automatisch.
Hoe moet u deze inkomsten in de belastingaangifte aangeven?
hoe u deze inkomsten in uw belastingaangifte (aangifte in de personenbelasting) moet aangeven; Vermeld in de code 1257/2257 (vak IV, A, 16) het bedrag van de in 2019 betaalde bijdragen. Dat bedrag staat vermeld op een attest dat u van de Federale Pensioendienst ontvangt.
Wanneer Kunt u de belastingaangifte zelf indienen?
Vanaf begin mei kon u de belastingaangifte zelf indienen op 2 manieren: , uiterlijk op donderdag 16 juli 2020. op een papieren aangifteformulier. Het ingevulde formulier moest uiterlijk op dinsdag 30 juni 2020 bij het plaatselijke scanningscentrum van de FOD Financiën toekomen. U kunt uw aangifte nog laten invullen door een boekhouder.
Wat is de belastingaangifte in de personenbelasting?
Aangifte in de personenbelasting. Iedere belastingplichtige moet elk jaar het aangifteformulier voor de personenbelasting (belastingbrief) invullen. Deze inkomstenbelasting wordt geïnd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. Vanaf 2 mei 2019 kunt u de belastingaangifte voor 2018 zelf indienen op 2 manieren.