Kan ik een hypotheek krijgen als startende ondernemer?

Kan ik een hypotheek krijgen als startende ondernemer?

In het kort: Ja, dat kan! Lange tijd was het niet mogelijk om als startende ondernemer een hypotheek aan te vragen. Maar tegenwoordig hanteren de meeste hypotheekverstrekkers een wat soepeler beleid. Wel moet je minimaal één boekjaar aan jaarcijfers hebben en een onderbouwde prognose kunnen geven voor volgend jaar.

Wat kunnen starters gemiddeld lenen?

Dat de gemiddelde startershypotheek in 2019 boven de 200.000 euro ligt, is volgens De Hypotheekshop veelzeggend. Het laat zien dat een grote groep niet meer kan kopen. Dat geldt vooral voor lage- en middeninkomens.

Wat is de meest afgesloten hypotheekvorm?

De beste hypotheekvorm De meest gekozen hypotheken zijn de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek. Sinds 2013 worden deze hypotheken het meest afgesloten, omdat men met andere hypotheekvormen geen recht meer heeft op hypotheekrenteaftrek.

Kun je een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Je hebt geen vast contract meer nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd of een flexibel contract hebt, kun je met een intentieverklaring van je werkgever ook een hypotheek krijgen. Een intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring.

Lees ook:   Waarom zeggen piloten Roger?

Wat zijn 3 soorten hypotheken voor starters?

3 soorten hypotheken voor starters: 1 % annuïteiten ( annuïteitenhypotheek) 2 % lineair ( lineaire hypotheek) 3 Een combinatie van annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek

Is starterslening hetzelfde als startershypotheek?

Een startershypotheek is niet hetzelfde als een Starterslening. De Starterslening is een aanvullende lening op je reguliere hypotheek voor de aankoop van je eerste koophuis. Het is een extra lening naast je normale hypotheek. Met de Starterslening kan je het verschil overbruggen tussen de prijs van het huis en je maximale startershypotheek.

Wat is een hypotheekvorm?

Als starter kun je kiezen uit twee hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek. Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.