Kan ik een extra verdieping bouwen?

Kan ik een extra verdieping bouwen?

Voor het bouwen van een dakopbouw of een extra verdieping heeft u een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig. De vergunning wordt getoetst aan het bestemmingsplan, aan welstand en aan het Bouwbesluit. Heeft u een vergunning dan kunt u de verbouwing starten.

Kan je een balkon vergroten?

U kunt een bestaand balkon in oppervlakte vergroten, of een geheel nieuw balkon laten bouwen. Wanneer u hiermee aan de slag gaat, dient u eerst een vergunning voor de (uit)bouw aan te vragen. U kunt bijvoorbeeld een loggia (inpandig balkon) laten maken of een Frans balkon.

Heb ik een vergunning nodig voor een balkon?

Voor het maken of verbouwen van een balkon heb je altijd een vergunning nodig, omdat je het aangezicht van de woning wijzigt.

Lees ook:   Wat betekent hergisting op de fles?

Hoeveel mag je bouwen zonder vergunning?

Hoever uitbouwen Waar eerst maximaal 2,5 meter vergunningsvrij was is dit nu 4 meter diepte geworden. Het is dus eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen (ook kleine bouwwerken) neer te zetten. De enige voorwaarden zijn wel dat het om de achterzijde van het huis moet gaan en dat het geen monument betreft.

Hoeveel kost het om een extra verdiep te bouwen?

Een extra verdieping op een plat dak kost gemiddeld 25.000 à 30.000 euro, incl. btw en plaatsing. Die prijs geldt zowel voor extra verdiepingen met een plat dak als met een schuin dak.

Wat kost een extra verdieping bouwen?

De kosten voor een dakopbouw liggen tussen de € 3.000 en € 3.500 per meter. Plat dak: Wil je een (gedeeltelijke) extra verdieping op je platte dak laten bouwen? Het laten plaatsen van extra ruimte boven op je platte dak kost rond de € 1.000 en € 1.200 per vierkante meter.

Lees ook:   Wat leer je op een management opleiding?

Hoe diep mag een balkon zijn?

De maximaal haalbare maatvoering van balkons hangt enerzijds af van de mogelijkheden van de constructie en anderzijds van de regels van de gemeente. Onze ervaring is dat balkons meestal 2m diep mogen zijn, alhoewel we ook uitzonderingen tegenkomen waar balkons 2,5m diep uitgevoerd mogen worden van de gemeente.

Hoe ver mag een balkon uitsteken?

Sinds de inwerkingtreding van het nieuw Burgerlijk Wetboek op 1 januari 1992 is het niet toegestaan om binnen twee meter van de erfgrens vensters of andere muuropeningen, balkons of andere soortgelijke werken (zoals bijvoorbeeld een dakterras) te hebben voor zover deze uitzicht geven op het naburige erf, tenzij de …

Welke vergunningen zijn afgegeven?

U kunt hierbij denken aan vergunningen voor bouwen, slopen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen, constructietekeningen en vergunningen voor milieu. Voor het vinden van afgegeven vergunningen is belangrijk te weten of de stukken van voor of na 1984 zijn.

Wat mag je bouwen in je tuin zonder vergunning?

Voorbeelden van wat je zonder vergunning mag bouwen zijn: Een aanbouw, serre of garage. Een bijgebouw zoals een schuur of een tuinhuis. Niet constructieve interne verbouwingen.

Lees ook:   Hoe lang kun je gare kip bewaren?

Hoeveel procent van je tuin mag je overkappen?

Overkapping aan achterzijde huis vergunningsvrij De overkapping staat op het achtererf. De overkapping valt binnen een zone van 2,5 meter en is niet hoger dan 4 meter. De oppervlakte van de overkapping is niet groter dan 50 procent van de tuin.

Hoeveel kost bovenverdieping?