Kan ik buitenlandse btw aftrekken?
Btw betaald in een EU-land Hebt u over goederen, diensten of invoer btw betaald in een ander EU-land? Deze btw kunt u niet in uw Nederlandse btw-aangifte aftrekken. U kunt deze btw mogelijk wel aftrekken in uw buitenlandse aangifte of terugvragen uit het EU-land via de Nederlandse belastingdienst.
Hoe importeren vanuit UK?
Importeren uit het VK. Goederen die vanuit het VK Nederland binnenkomen, geef je ten invoer aan bij de Nederlandse Douane. De Nederlandse btw over deze goederen betaal je aan de douane en trek je af als voorbelasting of vraag je terug als je recht hebt op btw-aftrek.
Kan je import belasting terugvragen?
Invoeren van goederen in een ander EU-land Vindt invoer van goederen plaats in een ander EU-land? Dan betaalt u btw in dat land. U kunt deze btw digitaal terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst.
Wat mag ik invoeren uit Engeland?
U mag tot € 430 aan spullen belastingvrij meenemen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daarboven betaalt u over het volledige bedrag btw en invoerrechten. Waarschijnlijk kunt u straks wel de btw terugvragen. Lees hier meer over op de website van de Douane.
Welke dividenden komen in aanmerking?
Zowel dividenden van Belgische als buitenlandse aandelen komen in aanmerking. Met ‘dividenden’ bedoelen we “alle voordelen toegekend door een vennootschap aan aandelen of winstbewijzen hoe ook genaamd, uit welken hoofde en op welke wijze ook verkregen”. Niet alle dividenden komen in aanmerking.
Hoe kun je een dividend uitkeren in een BV?
In een bv (ba) kun je alleen een dividend uitkeren als de solvabiliteit en de liquiditeitspositie van je vennootschap dat toelaten. Een dividend uitkeren kan dus alleen als je vennootschap een dubbele uitkeringstest doorstaat:
Wat is de vrijstelling van dividenden?
Vrijstelling dividenden. Voor aanslagjaar 2020, inkomsten van 2019, zijn dividenden vrijgesteld van belasting tot 800 euro per jaar en per belastingplichtige.
Wat is de mogelijkheid van dividend uitkeren?
Een dividend uitkeren kan op 3 manieren: Een gewone dividenduitkering, waarover een gewone Algemene Vergadering (ook statutaire of jaarvergadering genoemd) beslist. Een tussentijds dividend, waarover een Bijzondere Algemene Vergadering beslist. Een interim dividend, waarover het bestuursorgaan beslist als de statuten deze mogelijkheid voorzien.