Kan huisarts netvliesloslating zien?

Kan huisarts netvliesloslating zien?

Aan de buitenkant van het oog is een netvliesloslating niet te zien. Neem daarom contact op met uw huisarts als uw zicht uitvalt of als u lichtflitsen of donkere zwevende deeltjes ziet. De huisarts kan u verwijzen naar de oogarts. De oogarts zal het netvlies onderzoeken door eerst de pupil te verwijden.

Wat ziet iemand met netvliesloslating?

Op de plaats van de netvliesloslating ontstaat een zwarte of grijze vlek in beeld. Door deze vlek kan niet heen worden gekeken. Vermindering van het zicht. Als ook het centrale deel van het netvlies (de macula of gele vlek) loslaat, verdwijnt het scherpe zien.

Wat zie je na een Netvliesoperatie?

Herstellen van een netvliesoperatie De eerste tijd kan uw oog nog gezwollen, rood en gevoelig zijn. Fel licht is onprettig en u zult wazig zien. Uw zicht kan tot 6 maanden na de operatie verbeteren. Bij 90% van de mensen zit het netvlies weer goed vast na de operatie.

Lees ook:   Wat is een iPad schouder of tablet schouder )?

Hoe zien floaters eruit?

Mouches volantes, ook wel floating specks, floaters of glasvochttroebeling genoemd, zijn zwevende vlekjes of sliertjes in het gezichtsveld. De medische term voor deze kwaal is myodesopsie. De schaduwachtige ‘vliegende vliegen’, kunnen de vorm aannemen van puntjes, draadjes of zelfs van hele webben.

Hoe ziet een lichtflits eruit?

Als u lichtflitsen ziet, zijn ze meestal wit of helderblauw. Het is alsof een lamp knippert of een soort bliksem. Ze kunnen ontstaan als er iets aan het netvlies trekt. Lichtflitsen kunnen ook horen bij migraine.

Wat is er aan de hand als je vlekken ziet?

De meest voorkomende oorzaak van het zien van vlekjes is ouderdom. Met het ouder worden, ontstaan er klontjes in het glasvocht. Die klontjes ziet u als zwevende, zwarte vlekjes. Ze kunnen allerlei vormen hebben: puntjes, cirkels, draden, slierten, spinnenwebjes.

Is netvliesloslating pijnlijk?

Plotseling verlies van het gezichtsvermogen bij een netvliesloslating ontstaat als er een bloeding in het glasvocht is opgetreden. Het is van belang om te weten, dat deze aandoening niet pijnlijk is.

Lees ook:   Wat veroorzaakt rode vlekken in het gezicht?

Hoe lang duurt herstel na netvliesloslating?

Het uiteindelijke resultaat is moeilijk te voorspellen. De verwachtingen worden vóór de operatie zo goed mogelijk aangegeven. U dient er rekening mee te houden dat het herstel tot wel drie maanden na de operatie kan duren.

Wat zie je na vitrectomie?

Zoals bij iedere operatie kan ook na een vitrectomie een bloeding of infectie optreden. Bij een bloeding blijft het hele beeld constant wazig. Een bloeding heeft gevolgen voor het zicht en verdwijnt meestal vanzelf. Een infectie komt zeer zelden voor, maar kan ernstige gevolgen voor uw zicht hebben.