Kan gebroken heup genezen zonder operatie?

Kan gebroken heup genezen zonder operatie?

Conservatief: Een gebroken heup kan maar zelden zonder operatie worden behandeld. Slechts in enkele uitzonderingssituaties is dit een optie: Als de breuk alleen in de nek van de heup zit en deze breuk in meerdere richtingen onverplaatst is.

Kun je nog lopen met een gebroken heup?

Bij een gebroken heup heeft u pijn aan uw heup en kunt u niet meer lopen. U zult zo snel mogelijk geopereerd worden. Voor de operatie mag u niet eten en drinken. Als verdoving krijgt u een ruggenprik of volledige verdoving (narcose).

Waarom krijg je een nieuwe heup?

Een kunstheup kan geschikt zijn als u veel pijn heeft of als uw heup erg stijf is. Andere behandelingen, zoals fysiotherapie, pijnstillers en afvallen bij overgewicht hebben niet genoeg geholpen.

Hoe lang kun je leven met een gebroken heup?

Operaties vanwege een gebroken heup zijn berucht vanwege de vele complicaties en hoge sterfte. Van de bijna 18.000 patiënten per jaar overlijdt één op de drie in het eerste jaar na opname.

Hoe lang duurt genezing gebroken heup?

De totale herstelperiode na een gebroken heup kan tot een jaar duren. Soms lukt het lopen minder goed dan voorheen en zijn er aanpassingen nodig in of rond uw woning.

Hoe weet ik of ik mijn heup hebt gebroken?

Een gebroken heup gaat meestal gepaard met de volgende symptomen: Veel pijn aan heup en/of lies. Een zwelling en bloeduitstorting rond de heup. Het gewricht kan te makkelijk buigen of er zit juist geen beweging in.

Hoe merk je dat je een nieuwe heup nodig hebt?

Een versleten heup veroorzaakt pijn in de lies met vaak uitstraling naar de voorzijde van het bovenbeen. In het begin is de heuppijn vooral aanwezig bij activiteiten en bij belasten van de heup. Nadien is de heuppijn constant aanwezig, ook tijdens rust, en vaak is er sprake van nachtelijke pijn.

Waarom overlijden na heupbreuk?

Zelfs 10 jaar na de gebroken heup ligt de leeftijdsverwachting nog een stuk lager dan bij leeftijdsgenoten die niks braken. Het overlijden kan komen door de hersteloperaties of andere complicaties. Na de operatie kunnen er problemen ontstaan zoals bloeduitstortingen en wondontstekingen.