Kan een snelwerkende schildklier kwaad?

Kan een snelwerkende schildklier kwaad?

Als de schildklier te snel werkt, krijgt u te veel van dit hormoon. U kunt last hebben van hartkloppingen, zweten, afvallen en een onrustig gevoel. Meestal komt dit door de ziekte van Graves. De behandeling is met medicijnen, radioactief jodium of een operatie.

Heeft schildklier invloed op menstruatie?

Wanneer er een (onbehandelde) hypo- of hyperthyreoïdie bestaat (dat is een te langzaam of te snel werkende schildklierfunctie), is bevruchting moeilijk, soms zelfs onmogelijk. Met name bij een te traag werkende schildklier is de menstruatiecyclus verstoord. Soms blijft de eisprong helemaal weg.

Wat zijn de gevolgen van een traag werkende schildklier?

Als uw schildklier te langzaam werkt, kunt u de volgende klachten hebben:

  • U heeft het snel koud.
  • U wordt zwaarder.
  • U voelt zich sloom of moe.
  • Uw hart klopt trager.
  • U kunt last hebben van verstopping.
  • U kunt last hebben van haaruitval.
  • Uw huid is droog, koud en bleek.
  • Uw oogleden en gezicht kunnen dik zijn.
Lees ook:   Hoe weet ik of mijn hond het benauwd heeft?

Wat zijn overactieve schildklier symptomen?

Overactieve schildklier symptomen zijn onder meer rusteloosheid, gejaagdheid; overmatige activiteit; prikkelbaarheid/agitatie; beven; trillende handen. De medische term voor een overactieve schildklier is ‘hyperthyreo├»die’. Bij een overproductie van schildklierhormonen verlopen allerlei lichaamsfuncties sneller,

Waarom werkt de schildklier te langzaam?

Meestal werkt de schildklier te langzaam door de ziekte van Hashimoto. Bij deze ziekte is de afweer in de war. De afweer van uw lichaam valt dan uw schildklier aan. De schildklier gaat minder hormonen maken en stopt uiteindelijk helemaal met werken.

Is de schildklier te snel?

Bij ongeveer 1 van de 10 mensen werkt de schildklier te snel door struma. Hierbij groeit de schildklier langzaam, in een paar jaren. De schildklier maakt hierdoor ook teveel hormonen. Soms is er een andere oorzaak waardoor de schildklier te snel werkt: medicijnen met lithium of jodium erin.

Is er te weinig schildklierhormoon?

Er is te weinig schildklierhormoon in het bloed. Dit hormoon heet: vrije T4. Normaal is het vrije T4 tussen 9,0 en 24,0 pmol/l Er is meestal meer hormoon uit de hersenen dat de schildklier helpt.

Lees ook:   Hoeveel albums Elton John?