Kan een maanvis bij goudvis?

Kan een maanvis bij goudvis?

Maanvissen en andere vissen De maanvis kan prima met andere vissen worden gehouden maar houdt wel rekening met het rustige karakter van maanvissen. Je kunt het beste wat rustige soorten bij elkaar zetten. Ook is het niet handig kleine aquariumvissen erbij te plaatsen want dat ziet de maanvis als een lekker hapje.

Welke vis gaat samen met goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Wat houdt een maanvis bij elkaar?

Weetje: maanvissen zijn groepsdieren, houdt er altijd minimaal vijf bij elkaar. De maanvis is van nature een rustige vis die oorspronkelijk leeft in een omgeving met langzaam stromend water, tussen de boomwortels en planten. De maanvis laat zich liever door de stroming meevoeren dan dat hij hard zwemt.

Lees ook:   Wat is gebrek aan zelfvertrouwen?

Hoe kun je maanvissen kweken?

Maanvissen kweken is zeker mogelijk. Ze hebben alleen de neiging om hun eigen kweek op te eten. Het beste kun je daarom gebruik maken van een aparte kweekbak. Jonge maanvissen kunnen droogvoer eten maar het beste kun je ze voeren met levend voedsel zoals watervlooien.

Hoe kan ik goudvissen kweken?

Goudvissen kweken. Goudvissen kweken doe je vooral door de kweekdrift een beetje te stimuleren. Verhoog het watertemperatuur een beetje, geef wat extra voedsel met eiwitten en zorg voor voldoende ruimte en beschutting. Vervolgens zorg je ervoor dat de kweekbak gereed staat. Essentieel bij goudvissen kweken.

Waar horen goudvissen wel thuis?

Waar goudvissen wel thuis horen. Goudvissen stellen net als andere vissen eisen aan hun omgeving. Ze horen eigenlijk thuis in vijvers of grote aquariums. Een goede omgeving is de omgeving die past bij zijn leefwijze. Een ruim aquarium met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Lees ook:   Hoeveel MB op een audio cd?