Kan een luchtbevochtiger kwaad?

Kan een luchtbevochtiger kwaad?

Soms kan een luchtbevochtiger echter meer kwaad dan goed doen. Gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door een luchtbevochtiger zijn onder andere allergieën, astma flair-ups, hoesten, griepachtige symptomen en long- en sinusinfecties.

Waar plaats je een luchtbevochtiger?

Plaats het toestel zo centraal mogelijk. Niemand zal een luchtbevochtiger snel in het midden van de ruimte plaatsen, maar plaats de luchtbevochtiger niet in een hoekje of achter/onder een ander meubelstuk. Zorg ervoor dat er minstens 20 cm afstand is van de muur of andere objecten.

Is een luchtbevochtiger zinvol?

Een luchtbevochtiger is alleen zinvol als de luchtvochtigheid inderdaad permanent te laag is. Het is dus zaak om die te laten meten. Dit moet je nog weten over luchtbevochtiging: Te droge lucht komt haast uitsluitend voor in de wintermaanden.

Hoe herken je droge lucht in huis?

Dan nu de lichamelijke symptomen die het gevolg kunnen zijn van droge lucht:

  1. Droge, jeukende huid.
  2. Gebarsten lippen.
  3. Droog haar.
  4. Ademhalingsproblemen.
  5. Hoest door droge lucht.
  6. Hoofdpijn.
  7. Problemen met je bijholtes, zoals verstopping, allergieën en niezen.
  8. Geïrriteerde ogen.

Waar zijn luchtbevochtigers goed voor?

Simpel gezegd gaat het er bij een luchtbevochtiger om vocht terug te brengen in de lucht. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, wordt de lucht droog, wat je huid en ogen kan uitdrogen en irriteren. Wanneer de vochtigheidsgraad stijgt tot een gezond percentage, veroorzaakt de lucht minder ongemak.

Wat is het nut van een luchtbevochtiger?

Hoe weet je of de lucht droog is?

Hoe weet ik of het te droog is? Doorgaans is de lucht in huis in de winter te droog. De relatieve luchtvochtigheid is ongeveer 30%, terwijl 50 tot 60 procent ideaal is. Wanneer je last krijgt van een droge hoest, droge ogen, hoofdpijn of de andere symptomen is het waarschijnlijk dat de luchtvochtigheid te laag ligt.