Kan een konijn verdwalen?

Kan een konijn verdwalen?

Het gaat misschien al jaren goed, maar het risico dat je konijn een keer ergens van schrikt en zo ver weg rent dat hij de weg niet meer terug weet is er altijd. En een ziek konijn is ook moeilijk te vinden, en dus ook heel moeilijk te helpen, als het alle vrijheid heeft. Succes!

Wat moet je doen als je konijn is weggelopen?

Als je konijn elke dag ontsnapt en je doet er niks aan om dat te voorkomen vraag je er wel een beetje om dat hij op ene gegeven moment niet meer terug komt. Je kan er niet zomaar vanuit gaan dat ze terugkomen. Je moet er voor zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen. De tuin dichtmaken is al een stap in de goede richting.

Kan een konijn de weg terug vinden?

Helaas komen de laatste dagen weer veel gevonden konijntjes binnen. Uiteraard kunnen we nooit met zekerheid weten of deze konijnen nu ontsnapt zijn, of gedumpt zijn. Maar helaas leert onze ervaring dat gevonden konijnen zelden tot nooit weer bij hun oorspronkelijke eigenaar belanden.

Hoe ver loopt een konijn weg?

Konijnen gaan inderdaad niet ver, ze zijn behoorlijk honkvast. Gedumpte konijnen vinden we dan ook vaak bij parkeerplaatsen of wegen waar het makkelijk aan te rijden is (helaas..).

Hoe weet je of je konijn eenzaam is?

– Een eenzaam konijn wordt soms hyperactief of boos. Let op of hij aan tapijten of meubels gaat knagen, of wanneer hij buiten verblijft aan de tralies of het hout van het hok knaagt. – Wanneer een konijn eenzaam is, kan hij ook zijn eigen vacht kaal gaan plukken of zich uit verveling gaan overeten.

Wat moet je doen als je konijn kwijt is?

Neem contact op met plaatselijke dierenasiel en de konijnenopvangen in de buurt. Het kan goed dat jouw konijn daar is binnengebracht of dat het baasje daar de vermissing gemeld heeft. Je kan een vermissing zelfs bij politie (geen spoed) en de gemeente melden.

Wat moet je doen als je konijn vermist is?

Bel de dierenambulance en dierenasiel en geef de kenmerken van het konijn door. Misschien hebben zij al melding binnengekregen van een vermist konijn. Als de eigenaar niet bekend is, kan u het konijn naar het dierenasiel brengen of laten ophalen door de dierenambulance.

Kan een konijn los in de tuin?

Zit jouw konijn het overgrote deel van de dag in een konijnenhok? Dan is het belangrijk om hem regelmatig los te laten lopen. Bewegingsvrijheid is namelijk een van de basisbehoeften van konijnen. Wanneer ze even los kunnen lopen, bijvoorbeeld in de tuin, dan zullen ze hier flink van genieten.