Inhoudsopgave
Kan een komkommer giftig zijn?
Door het melken komt de stof cucurbitacine vrij. Deze giftige stof komt vooral voor bij komkommers en zit bijvoorbeeld op de schil die je normaal gesproken misschien opeet. De bittere smaak die je soms proeft bij het eten van een komkommer met schil komt hiervandaan.
Is bittere komkommer giftig?
Wanneer de komkommer wit vruchtvlees vertoond, is dit meestal een teken dat deze komkommer bitter van smaak zal zijn, deze komkommers zijn niet eetbaar. Cucurbitacines zijn in hoge concentraties (>300mg/kg) zeer giftig. Bij deze hoge concentratie smaken de vruchten ongelofelijk bitter.
Waarom smaken komkommers bitter?
Komkommers bevatten van nature een stof die erg bitter is, Cucurbitacin. Deze stof is meestal verdeeld over de bladeren en de stam van de plant, maar kan onder bepaalde omstandigheden in de komkommer terecht komen.
Is de schil van een komkommer giftig?
De schillen van bijvoorbeeld gewone gele aardappels, komkommers en aubergines zijn prima en veilig om te eten, schrijft hij. En ja, zelfs de kiwi zou met schil gegeten kunnen worden.
Hoe weet je of een komkommer nog goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Komkommer niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Komkommer rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.
Waarom stekels op komkommer?
Bij komkommers onderscheiden we 2 groepen. De zogenaamde kaskomkommers en de variëteiten die het ook in openlucht goed doen. Kaskomkommers zijn – meestal – glad, rassen die in de vollegrond groeien bezitten vaak onscherpe stekels.
Wat als een komkommer zuur smaakt?
Waarom komkommer zuur? Dit is waarschijnlijk het gevolg van een relatief langere doorlooptijd in het handelskanaal. Uit onderzoek is bekend dat een te lange doorlooptijd kan leiden tot een minder aangename, zure smaak, ook als de uitwendige houdbaarheid nog niet voorbij is.
Wat gebeurt er als je veel komkommer eet?
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Hoe aangebroken komkommer bewaren?
Bewaar komkommer in zijn originele verpakking (krimpfolie). Komkommer verliezen snel hun smaak en worden slap in de koelkast. Bewaar een aangesneden komkommer wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen.