Kan een kind een stijve nek hebben?
Indien een kind zich presenteert met een stijve nek, is het van belang om behalve aan een meningitis ook aan andere oorzaken van nekstijfheid te denken. Zo kan een stijve nek met een acuut ontstane torticollis optreden na een trauma of na een bovenste-luchtweginfectie (patiënt A).
Hoe herken je hersenvliesontsteking peuter?
Hoofdpijn (vaak zo hevig dat je kindje niet meer wil spelen en erg rustig is.) Nekstijfheid of nekkramp: kin op de borst leggen gaat niet of is erg pijnlijk, doordat er dan rek op de ontstoken hersenvliezen komt te staan. Kindjes met hersenvliesontsteking houden het hoofd daarom vaak achterover.
Wat is een nekkramp?
Hersenvliesontsteking is een ontsteking in het hersenvocht en van de vliezen om de hersenen en je ruggenmerg. Hersenvliesontsteking, ook bekend met de naam meningitis of nekkramp, wordt meestal veroorzaakt door een virus of bacterie.
Wat moet je doen als je een stijve nek hebt?
Wat kun je doen aan stijve spieren in je nek, rug en schouders?
- Bewegen tijdens het werk. Voldoende bewegen is wel één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een stijve nek en schouders te voorkomen.
- Krachtraining.
- Cardio-training.
- Ademhalen.
- Warm houden.
- Massage.
- Ontspannen.
- Smeren.
Wat kun je het beste doen tegen een stijve nek?
Hoe herken je nekkramp?
Mogelijke klachten zijn: hoge koorts, sufheid, verwardheid en een stijve nek. Als uw huisarts hersenvliesontsteking vermoedt, moet u naar het ziekenhuis. Hersenvliesontsteking door een bacterie kan levensbedreigend zijn. Hersenvliesontsteking door een virus gaat meestal vanzelf over.
Wat moet je doen met kramp in je nek?
Blijf bewegen, ook al heeft u pijn. Zo voorkomt u dat uw nek stijver wordt. De klachten gaan vaak vanzelf over. Bel de huisarts als u meer klachten krijgt, zoals koorts, vaak overgeven, veel hoofdpijn of pijn in uw arm.