Kan een darmonderzoek onder narcose?

Kan een darmonderzoek onder narcose?

Er kunnen tijdens het onderzoek ook poliepen verwijderd worden. U koos voor een darmonderzoek onder narcose. U wordt dus onder volledige verdoving gebracht en zal het hele onderzoek slapen.

Hoe voelt het om onder narcose te gaan?

Bij het bijkomen uit de anesthesie zien we soms onrust, labiele emoties en prikkelbaarheid. Dat is meestal goed op te vangen of te behandelen en is vaak van korte duur. Op de dag na de ingreep horen we nogal eens klachten van spierpijn, keelpijn, vermoeidheid, hoofdpijn of duizeligheid, naast natuurlijk napijn.

Hoe lang uitslapen na roesje?

Doordat u een roesje heeft gehad, duurt het nog enige tijd voordat de medicijnen zijn uitgewerkt. Daarom blijft u na het onderzoek nog een ½ tot 1 uur in bed liggen, totdat u weer goed wakker bent. Ook nu weer controleren we uw bloeddruk, hartslag en zuurstofgehalte. Als alles goed is, kunt u hierna naar huis.

Hoe lang duurt een coloscopie met roesje?

Daarom vindt onderzoek met sedatie altijd plaats in dagopname. U kunt dan eerst bijkomen voordat u na het onderzoek weer naar huis gaat. Hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven hangt af van de hoeveelheid en het soort slaapmiddel. Dit kan variëren tussen 45 minuten en twee uur.

Wat is een roesje bij een coloscopie?

Om minder last te hebben van bepaalde vervelende ingrepen bijvoorbeeld een gastro- of coloscopie, kan de arts voorstellen u naast pijnstilling ook een kalmerend (sederend) middel te laten geven dat een roesje veroorzaakt. Dit betekent dat u in slaap valt tijdens de ingreep.

Wat is een endoscopie?

Een endoscopie is een darmonderzoek waarmee de arts verschillende organen aan de binnenkant van je lichaam kan bekijken.

Wat is een endoscopie van de maag?

Een endoscopie van de maag noem je een gastroscopie. Een endoscopie van de slokdarm noem je een oesofagoscopie. Een endoscopie van het sigmoïd (laatste deel van de dikke darm) noem je sigmoïdoscopie. Een endoscopie van de endeldarm noem je proctoscopie of rectoscopie.

Wat is een endoscopie van de endeldarm?

Een endoscopie van de slokdarm noem je een oesofagoscopie. Een endoscopie van het sigmoïd (laatste deel van de dikke darm) noem je sigmoïdoscopie. Een endoscopie van de endeldarm noem je proctoscopie of rectoscopie.