Kan een blaar vanzelf weg gaan?
Wanneer je last hebt van een blaar, is het beste om de huid lekker met rust te laten. Hierdoor zal de blaar indrogen, waardoor de blaar vanzelf geneest. Als de blaar niet vanzelf geneest is het aan te raden om even langs een pedicure of huisarts te gaan, om de gesloten blaar open te prikken.
Wat doen met grote blaar?
druk het vocht met een steriel gaasje vanuit het centrum naar de opengeprikte plaatsen aan de rand en dep het weggevloeide vocht weg; ontsmet de blaar, bij voorkeur met een waterige oplossing op basis van chloorverbindingen, chloorhexidene of povidon-jood; dek de huid af met een wondpleister of gaasje.
Wat doen met blaar van brandwonde?
Laat blaren liefst heel, behalve als u er veel last van heeft. Als u een blaar gaat doorprikken, gebruik dan een naald die u steriel gemaakt heeft met alcohol of sterilon. En was, voordat u uw wond gaat behandelen, zorgvuldig uw handen met water en zeep om de kans op infectie te verkleinen.
Hoe lang blijft de blaar open?
Zolang de blaar nog open is, doe je er goed aan om deze gedurende 3 dagen, 1 tot 2 keer per dag te behandelen met Betadine en de pleister te vervangen. Zo blijft de blaar goed beschermd tegen nieuwe bacteriën. Probeer ook zo veel mogelijk wrijving te voorkomen door bijvoorbeeld tijdelijk slippers of andere schoenen te dragen.
Hoe doe je de blaar niet openprikken?
Dichte blaar: Het is beter om een blaar niet open te prikken, want dan heb je meer kans op een infectie. Als de blaar op een plek zit waar wrijving ontstaat, dan kun je ‘m beter wel openprikken. Desinfecteer de huid rondom de blaar met Betadine Oplossing voordat je de blaar doorprikt.
Hoe verwijder je de blaar?
Hou hierbij de naald niet rechtop maar evenwijdig aan de huid. Duw met een schoon watje of steriel gaasje het vocht uit de blaar. Verwijder de huid niet, want dan geneest de blaar sneller. Open blaar: Spoel de blaar uit met schoon water. Dep daarna de blaar en huid voorzichtig droog met een steriel gaasje of schone doek.