Kan een bedrijf een huis kopen?

Kan een bedrijf een huis kopen?

Als je als ondernemer een huis gaat kopen, werkt dit in principe net zoals bij iemand in loondienst. Je gaat op zoek, doet verschillende bezichtigingen, brengt een bod uit en uiteindelijk sluit je een hypotheek af, met of zonder hypotheekadviseur. Het gaat alleen net even anders bij het aantonen van je inkomen.

Kan je met een BV een huis kopen?

Een BV is een rechtspersoon en kan alles kopen, geen enkel probleem. Dat is anders bij eenmanszaken, maatschappen, firma’s, e.d. Daar kan een woning alleen op de zaak als het een bedrijfswoning is die dienstbaar is aan de zaak (bijvoorbeeld vaak bij agrarische bedrijven).

Kan je prive een bedrijfspand kopen?

Als u een eigen bedrijf heeft, kunt u een beleggingspand op twee manieren aankopen: via uw eigen zaak of privé. De keuze die u maakt kan later niet meer worden aangepast voor de Belastingdienst, tenzij omstandigheden drastisch zijn gewijzigd.

Lees ook:   Welke dieren eten luiaards?

Wat kost een patrimoniumvennootschap?

Boekhoudkundige verplichtingen De kosten voor het beheer van een patrimoniumvennootschap kunnen oplopen tot 3.000 euro per jaar. Over de looptijd van een lening loopt dat bedrag dus aardig op. Om die reden is een patrimoniumvennootschap pas interessant voor patrimonia die minstens 650 a 750.000 euro waard zijn.

Kan ik mijn woning beter van de BV huren?

Nadelen verhuur door B.V. Marktconforme huur in privé niet aftrekbaar en in B.V. wel (beperkt) belast. Overdrachtsbelasting bij overdracht (en natuurlijk notariskosten). Waardestijging belast met vennootschapsbelasting.

Is DGA salaris verplicht?

Van de Belastingdienst moet je jezelf in principe minimaal €48.000 DGA-loon betalen voor jouw werk als DGA voor de BV. Dit wordt ook wel het gebruikelijk loon of het DGA-salaris genoemd. Waarom heeft de Belastingdienst dit verplicht minimum DGA-salaris vastgesteld?

Kan een eenmanszaak een pand kopen?

De aankoop van bedrijfsruimte is een investering. Daarom hebt u mogelijk recht op investeringsaftrek als u een pand koopt om er uw onderneming in te vestigen. Koopt u een pand en brengt u maar een deel ervan in uw ondernemingsvermogen in, dan hebt u alleen voor dat deel recht op investeringsaftrek.

Lees ook:   Wat is de operatieve temperatuur?

Hoeveel eigen geld bedrijfspand?

Eigen inbreng Wil je een hypotheek afsluiten op een bedrijfspand, dan moet je er rekening mee houden dat je minimaal 30% van de marktwaarde als eigen inleg moet inbrengen. Voorbeeld: Je wilt een bedrijfspand van € 300.000,- kopen. Voor de financiering moet je € 90.000,- aan eigen middelen inleggen.