Kan een baby blauwe plekken krijgen?

Kan een baby blauwe plekken krijgen?

Een jonge baby die zomaar onder de blauwe plekken zit. Logisch dat ouders zich dan afvragen waar die plekken vandaan komen. Vaak is dat de start van een ware zoektocht naar de oorzaak, want blauwe plekken staan nu eenmaal voor bloedingen onder de huid.

Wat kun je doen tegen blauwe plekken?

Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt.

Wat te doen bij blauwe plek baby?

Neem contact op met je huisarts als je kind vaak blauwe plekken heeft waarvan je de oorzaak niet weet. Bel ook de huisarts als je kleine blauwe plekken heeft en de volgende symptomen vertoont: Nog niet kruipt of loopt. Deze op ‘zachte’ lichaamsdelen zitten: wangen, billen of de binnenkant van de benen.

Hoe werkt blauwe plekken zalf?

De Arnica is een plant die ook wel valkruid wordt genoemd en in de bergen groeit. Het extract wordt gehaald uit de wortelstok. Arnica is één van de belangrijkste middelen bij kneuzingen of verstuikingen. Er wordt gezegd dat de plant de doorbloeding van weefsel bevordert en ontstekingsremmend werkt.

Hoe lang blauwe plek baby?

Volledig verdwijnen van de blauwe plek kan wel 3 tot 6 weken duren.

Wat is een Mongolenvlek?

Een mongolenvlek is een blauwgrijze vlek die vaak voorkomt bij pasgeboren baby’s met een donkere huid. De vlekken zijn een paar centimeter groot en komen meestal voor op de onderrug of op de billen. Ze kunnen ook groter zijn en op andere plaatsen voorkomen.

Hoe ontstaan onderhuidse bloedingen?

In de huid zitten heel kleine bloedvaatjes, ook wel haarvaatjes genoemd. Als deze haarvaatjes beschadigen of openbreken, lekt er bloed de huid in. De onderhuidse bloedingen die hierdoor ontstaan, worden petechiën genoemd. Petechiën komen relatief vaak voor en zijn meestal niet ernstig.

Wat is een Archipelvlek?

Een mongolenvlek of archipelvlek is een blauwgrijze vlek op de huid. De vlek wordt binnen enkele dagen na de geboorte zichtbaar en kan variëren in grootte. Het is goedaardig en je kindje heeft er geen last van.

Wat op blauwe plek smeren?

Om de genezing van een blauwe plek te versnellen, kunt u Arniflor zalf gebruiken. Arniflor zalf is een homeopathisch geneesmiddel wat speciaal ontwikkeld is om de huid bij blauwe plekken en kneuzingen te behandelen.

Wat moet je doen bij een bloeduitstorting?

Een hematoom hoeft niet altijd behandeld te worden. Vaak ruimt het lichaam zelf de bloedresten op. Rusten en koelen met een icepack kan het herstel bevorderen. Het kan in sommige gevallen helpen om het gebied rond de hematoom vast te spalken, om heropening van het bloedvat te voorkomen.