Inhoudsopgave
Is zonnebrandcrème nodig?
Fabel: Eén keer smeren per dag is voldoende Dit is het meest gehoorde misverstand. Hoe vaak je moet smeren, is namelijk voor iedereen anders. Het heeft te maken met je huidtype, de actuele zonkracht en wat je in de zon doet. Na zwemmen, zweten of afdrogen is opnieuw insmeren nodig.
Waarom is zonnebrandcrème belangrijk?
Zonnebrand helpt om je huid tegen de schadelijke UVB straling te beschermen. Dit komt door de SPF ( Sun Protection Factor) wat in zonnebrand verwerkt zit. SPF heb je in verschillende hoogtes. Hoe sterker/hoger een SPF, hoe beter je beschermd bent tegen de zon.
Waarom is zonnebrand slecht voor je?
Oxybenzone en retinyl palmitate zijn twee kwaadaardige ingrediënten die in veel zonnebrandproducten gebruikt wordt. Deze zijn niet goed voor de huid en verhogen daarnaast de kans op kanker in combinatie met UV-A straling 16 17 18.
Hoe weet je welke zonnebrand je nodig hebt?
De hoogte van de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Ga je op een zomerse dag naar het strand of park? Gebruik dan altijd minstens factor 30 en smeer jezelf elke 2 uur opnieuw. Smeer ook altijd opnieuw na het zwemmen.
Waarom elke dag zonnebrandcrème?
Te veel blootstelling aan de zon vergroot weliswaar het risico op huidkanker en veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering. Het is dus belangrijk om zonnebrandcrème elke dag en ook op bewolkte dagen te dragen.
Wat is beter zonnebrandcrème of spray?
Jetske: ‘Hoewel zonnebrand in spray-vorm prettig is in gebruik, is gewoon smeren toch beter. Ten eerste is de kans dat je de zonnebrandcrème voldoende dik aanbrengt groter dan wanneer je een spray gebruikt. Ten tweede loop je het risico dat je wat van het product inademt bij het sprayen.
Wat zijn slechte stoffen in zonnebrand?
Deze schadelijke stoffen wil je niet in je zonnebrand: Ethylhexyl salicylate. Octocrylene. Homosalate (ook bekend onder de namen Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate) Octinoxate.
Welke stoffen zitten er in zonnebrand?
Titaniumdioxide is een chemische stof die werkt als een UV-filter. Zonnebrandproducten met deze stof erin laten een witte waas op de huid achter. De stof vormt een laagje op de huid dat de straling weerkaatst. Zo voorkomt de UV-filter dat je huid verbrandt.