Is WD-40 giftig?

Is WD-40 giftig?

H315-Veroorzaakt huidirritatie. H336-Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. H411-Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. H222-Zeer licht ontvlambare aerosol.

Wat kun je nog meer met WD-40?

9 dingen waar je WD-40 óók voor kunt gebruiken in en om het huis

 1. Vlekken verwijderen.
 2. Piepende deuren repareren.
 3. Roest voorkomen.
 4. Roest verwijderen.
 5. Verf en nagellak verwijderen.
 6. Stickers verwijderen.
 7. Kookplaat schoonmaken.
 8. Kauwgom verwijderen.

Waar kan ik WD-40 kopen?

WD-40 is typisch zo’n product. De blauwe spuitbus ligt altijd in het schap van de Action en bouwmarkten zoals Praxis, maar slechts weinigen weten wat voor een geniaal spul het is!

Kun je WD-40 gebruiken als Contactspray?

Contactspray is een “vluchtige” stof (zoals Ether), en droogt snel op. WD40 is een smeermiddel, en laat een “vetfilm” achter, dus slecht voor de contacten. Gebruik contactreiniger.

Kan WD-40 op autolak?

WD-40 kan helpen bij het schoonmaken van de auto. Naast het reinigen van olie en vuil van het oppervlak van de auto, wordt het ook gebruikt om moeren en schroeven los te maken en om te voorkomen dat metalen onderdelen gaan roesten.

Hoe krijg je WD-40 uit kleding?

Baksoda over de vlek of vlekken strooien, wees niet zuinig met de soda. Met de tandenborstel over de vlek poetsen totdat de soda niet langer verdeeld wordt in kleine stukjes. Verwijder het karton en de soda en doe wat zeep op de vlek.

Waar kun je WD-40 allemaal voor gebruiken?

Wist je dat WD-40 Multi-Use Product ook:

 • Sloten smeert.
 • Roest voorkomt op kwasten.
 • Messen van een grasmaaier schoonmaakt.
 • Lijmresten verwijdert.
 • Stroef lopende ritsen smeert en weer soepel maakt.
 • Helpt bij het onderhouden van de accu.
 • Vogelpoep van auto’s verwijderd.
 • Stickers losmaakt van glazen.

Waar wordt siliconenspray voor gebruikt?

Siliconenspray is een prima beschermingsmiddel tegen roest, vuil en vocht. Naast de beschermende werking is deze spray ook een hoogwaardig poetsproduct. Overweg Olie levert siliconensprays en ook siliconensmeermiddel voor diverse toepassingen.

Waar kun je siliconenspray voor gebruiken?

Je kunt siliconenspray o.a. gebruiken om scharnieren en sloten, elektrische installaties, rubber, plastic, chroom en leer te beschermen tegen vocht. Siliconenspray heeft namelijk een prima vochtafstotende werking.

Wat is het verschil tussen teflon en siliconenspray?

Teflonspray: teflonspray heeft in principe dezelfde werking als siliconenspray. Het grote verschil met siliconenspray is echter dat teflonspray niet gemaakt wordt van olie of siliconen, maar van PTFE. Dit materiaal is vele malen hygiënischer en is daardoor HACCP-goedgekeurd.

Wat kan ik als Contactspray gebruiken?

WD‑40 Specialist ® Contactspray Het zorgt voor een uitstekende reiniging en verwijdert moeiteloos vuil, stof, condensatie en fluxresten. Het dringt snel door in moeilijk bereikbare plaatsen en droogt snel zonder residu achter te laten.