Is vuurwerk verboden?

Is vuurwerk verboden?

De verkoop van oudejaarsvuurwerk is in 2021 vanwege het vuurwerkverbod verboden. Vuurwerk in het buitenland kopen mag alleen als dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. Dit jaar mag u dus alleen F1 vuurwerk, fop- en schertsvuurwerk kopen. Per auto mag u maximaal 25 kilo vervoeren.

Waarom is knalvuurwerk verboden?

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen.

Is er een vuurwerkverbod in Nederland?

Tijdens de jaarwisseling 2021-2022 was verkopen, vervoeren, buitenshuis bezitten en afsteken van oudejaarsvuurwerk verboden. Het kabinet wilde hiermee voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers naar het ziekenhuis moesten.

Is F2 vuurwerk toegestaan?

Consumentenvuurwerk uit de categorie F2 mag buiten het tijdelijk vuurwerkverbod worden afgestoken vanaf 16 jaar, met uitzondering van het verboden vuurwerk uit deze categorie. Vanaf 1 december 2020 mogen vuurwerkverkopers en consumenten namelijk niet meer in het bezit zijn van sommige vuurwerkproducten.

Lees ook:   Waarom laat Calathea bladeren hangen?

Waar kan ik vuurwerkoverlast melden?

Wil je overlast door (illegaal) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112. Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan via het meldformulier op www.politie.nl Je kunt vuurwerkoverlast ook rechtstreeks bij je gemeente melden.

Wat is categorie 4 vuurwerk?

Categorie F4: vuurwerk dat veel gevaar oplevert en uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik.

Wat zit er in een nitraat vuurwerk?

Nitraten; een kartonnen busje met meestal een roze, blauw of groen papiertje boven op waar de lont de kruitkamer ingaat. De originele nitraatklappers bevatten zeer fijne flashpowder en een capsule dat 1 ml ammoniumnitraat bevat.

Is het vuurwerkverbod er nog?

Het is verboden om illegaal vuurwerk te kopen, in bezit te hebben en/of af te steken; Maximaal is het toegestaan om 25 kilo vuurwerk in bezit te hebben (per auto voor vervoer en/of huishouden); Vuurwerk mag alleen gekocht worden op de verkoopdagen. Voor de jaarwisseling van 2021-2022 zijn dit 29,30 en 31 december.

Lees ook:   Hoe lang is een baby?

Wat te doen met oud en nieuw 2022?

Ontvlucht de vuurwerk herrie en verblijf tijdens Oud en Nieuw ver van de bewoonde wereld. Laad je auto vol met lekkere hapjes en een goede fles wijn en luid in alle rust het nieuwe jaar in in een leuk huisje in het bos of een ander mooi natuurhuisje.