Is verlaten gebouwen bezoeken strafbaar?

Is verlaten gebouwen bezoeken strafbaar?

Hij die in een woning of gebouw, waarvan het gebruik door de rechthebbende is beëindigd, wederrechtelijk binnendringt of wederrechtelijk aldaar vertoeft, wordt, als schuldig aan kraken, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

Hoe vind je verlaten gebouwen?

Je kunt ook een bepaalde regio op internet doorzoeken door bijvoorbeeld Google Streetview te gebruiken óf check nieuwsartikelen over die regio. Het is ook een kwestie van elkaar (mede urban fotografen) verlaten plekken gunnen. Sommige fotografen geven hun locatie niet prijs, maar anderen zijn juist weer heel open.

Welke verlaten gebouwen mag je bezoeken?

Dat is misschien minder spannend, maar op iedere verlaten locatie kun je mooie foto’s maken!

  • Urbex Doel België: vervallen panden in een spookdorp.
  • Verlaten treinen bij Station As België
  • Verval in Boekarest, deze mansion is een toffe urbex locatie.
  • Legale urbex in Berlijn Tempelhof.
  • Urban space in Amsterdam.
  • Urbex in IJsland.

Heeft Nederland een spookstad?

In Nederland vind je niet echt spooksteden. In België, net over de grens, wel. Net boven Antwerpen ligt namelijk het stadje Doel, tot 1977 een zelfstandige gemeente met 1300 inwoners. Veertig jaar later telt het dorp meer vervallen dan bewoonde huizen en wonen er nog slechts elf gezinnen.

Wat is een urbex locatie?

Urbex-fotografie is afgeleid van Urban Exploring. Bij deze tak van fotografie bezoek je verlaten gebouwen en omgevingen die meestal niet opengesteld zijn voor publiek. Deze verboden locaties zijn vaak zo interessant door het verhaal wat ze vertellen.

Is Urban Exploring legaal?

Als je begint met Urbex-fotografie dan is het belangrijk om rekening te houden met de wet. Wettelijk is Urbex-fotografie namelijk verboden. Bij Urbex-fotografie draait het om unieke plaatsen waar het liefst jaren geen personen meer geweest zijn.

Waarom zijn er verlaten huizen?

Verlaten gebouwen worden vooral vanwege hun architectuur, zoals bijvoorbeeld kastelen en kerken, of uit historische interesse bezocht. Ook gebouwen die nog (deels) actief gebruikt worden zijn interessant, zover het daarbij gaat om niet openbaar toegankelijke ruimten zoals machinekamers, liftschachten en daken.

Hoe kan in het rijke Amerika een spookstad ontstaan?

Ontstaan. In de Verenigde Staten ontstonden verschillende spooksteden of ghost towns nadat de toegestroomde menigte na het uitputten van de goudmijnen en het wegebben van de goudkoorts de streek weer verliet.

Wat is er gebeurd in Doel?

In 1998 besliste de Vlaamse regering dat het dorp Doel moest verdwijnen. Ondertussen 20 jaar verder en veel protesten, blunders en actiecomités (Doel2020 later bestaat het dorpje nog steeds en zijn er nog steeds mensen die er wonen.