Is U arbeidsongeschikt in de bijstand?

Is U arbeidsongeschikt in de bijstand?

Bijstand en re-integratie. Bent u arbeidsongeschikt in de bijstand, dan kunt u om re-integratie vragen aan de gemeente. Het is mogelijk om met een bijstandsuitkering een re-integratietraject te volgen, dat speciaal is gericht op arbeidsgehandicapten. De hoogte van uw maandelijkse bijstandsuitkering blijft bij de re-integratie ongewijzigd.

Hoe bepaalt u uw arbeidsongeschiktheid?

De arts en de arbeidsdeskundige van UWV bepalen uw mate van arbeidsongeschiktheid. Dit gebeurt door een sociaal-medische beoordeling. U krijgt die beoordeling als u na 2 jaar ziekte niet of niet volledig aan het werk kunt.

Wie bepaalt de arbeidsongeschiktheid voor de WIA?

Wie bepaalt hoeveel procent arbeidsongeschikt ik ben voor de WIA? De arts en de arbeidsdeskundige van UWV bepalen uw mate van arbeidsongeschiktheid. Dit gebeurt door een sociaal-medische beoordeling. U krijgt die beoordeling als u na 2 jaar ziekte niet of niet volledig aan het werk kunt.

Wat is een arbeidsongeschikte zelfstandige?

Als arbeidsongeschikte zelfstandige mag je in principe zelf niet meer beroepsactief zijn (uitzonderingen zijn mogelijk – zie onder). Dit betekent niet dat er geen activiteit meer mag plaatsvinden in je onderneming. De onderneming kan verder actief blijven.

Wat is de Bijstandswet?

De bijstandswet (officieel: Wet werk en bijstand, afgekort WWB) wordt wel het sluitstuk van de sociale zekerheid in Nederland genoemd. Denk aan de situatie dat u geen geld meer hebt om uw vaste lasten te betalen zoals telefoon, huur, gas, water en elektriciteit.

Welke regels moet u zich houden bij een bijstandsuitkering?

Het Juridisch Loket legt u uit aan welke regels u zich moet houden. Als u bijstand krijgt van uw gemeente, heeft u verschillende verplichtingen. Het Juridisch Loket legt u uit aan welke regels u zich moet houden. Om uw recht op een bijstandsuitkering te houden, gelden een aantal regels.