Is Shockwave Therapie pijnlijk?

Is Shockwave Therapie pijnlijk?

Deze behandeling kan met lichte pijn gepaard gaan, maar is minder pijnlijk dan Dry needling. Daarom is de Shockwave therapie een goed alternatief voor Dry needling wanneer deze behandeling te pijnlijk is voor de patiënt. Bijwerkingen komen nauwelijks voor.

Hoe vaak shockwave therapie schouder?

Hoe vaak is een shockwave behandeling nodig? In de meeste gevallen zullen 3 tot 5 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een periode van 5 tot 10 dagen.

Wat te doen bij hevige pijn in schouder?

Wat kunt u zelf doen bij schouderklachten?

  1. Probeer, als dat gaat, door te gaan met uw dagelijkse bezigheden.
  2. Bewegen is goed, maar niet met kracht. Ga dus. niet te zwaar tillen, niet ergens hard aan duwen of trekken,
  3. Doen ook kleine bewegingen veel pijn? Geef dan uw schouder even rust. 1 tot 3 dagen is meestal al genoeg.

Wat is Shockwave therapie schouder?

De methode werkt met hoge energiegeluidsgolven die inwerken op lichaamsweefsel. Ontstoken weefsel kan daardoor geprikkeld worden tot herstel. Door de behandeling kan een verkalking in het gebied van de pezen en de spieren verdwijnen. Het ESWT-apparaat staat op de polikliniek Urologie.

Hoe voelt shockwave therapie?

De behandeling zelf kan vrij pijnlijk zijn, maar elke patiënt ervaart dit weer anders.. De geluidsgolven (een soort hard tik-geluid) kunnen behoorlijk stevig aankomen, zeker in het begin van de behandeling. De intensiteit kan echter aangepast worden aan de pijngrens van de patiënt.

Hoe lang duurt een shockwave behandeling?

Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten. Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar er kan ook een groter gebied behandeld worden. De fysiotherapeut verandert tijdens de behandeling de frequentie en de intensiteit van de golven.

Hoe lang mag er tussen shockwave therapie zitten?

Hoe snel resultaat Shockwave?

De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam. In gemiddeld zes behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar is bijna altijd prima te verdragen. Welke klachten worden behandeld met shockwave?

Welke pijnstiller bij schouderpijn?

Medicijnen verminderen de pijn waardoor u beter kunt blijven bewegen en slapen. In eerste instantie is gedurende één à twee weken paracetamol de beste keus met de minste bijwerkingen. Indien dit niet helpt kunt u ibuprofen, diclofenac (bijvoorbeeld Voltaren) of naproxen (bijvoorbeeld Aléve) gebruiken.

Hoe lang duurt ontsteking in schouder?

Slijmbeursontsteking schouder kan even duren Na ongeveer twee weken is de ergste pijn wel weg en kun je je schouder weer normaal gebruiken. Let wel op dat je het rustig aan doet en je schouder niet forceert. In deze fase ga je je spieren lang maken.

Hoe lang duurt een shockwave therapie?

Is shockwave therapie gevaarlijk?

Shockwave therapie is een veilige behandelmethoden zonder specifieke risico’s.