Is nachtzweten normaal?

Is nachtzweten normaal?

Bij nachtzweten is er sprake van overmatig zweten tijdens de slaap. Het is normaal dat je zweet tijdens de slaap, bijvoorbeeld op een warme zomeravond of als je te veel beddengoed gebruikt. Maar als je last hebt van nachtzweten komt dit niet door een warme slaapkamer. Er zijn veel verschillende oorzaken van nachtzweten.

Welke oorzaken hebben nachtzweten?

Nachtzweten heeft verschillende oorzaken, zoals ontstekingen, infecties (zoals de griep), stofwisselingsstoornissen, gebruik van bepaalde medicatie, hormonen en hormonale stoornissen, slaapziekten, kanker (bijvoorbeeld leukemie) en bij vrouwen kan de overgang aanleiding geven tot nachtzweten.

Wat is de bijwerking van nachtzweten?

Bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld antidepressiva, hebben als bijwerking nachtzweten. Zo’n 8 tot 22 procent van de mensen die antidepressiva slikken hebben last van nachtzweten. Ook geneesmiddelen om koorts te verlagen, zoals aspirine en paracetamol, kunnen nachtzweten veroorzaken. 6.

Wat is de oorzaak van nachtelijk zweten?

1. Menopauze. Tijdens de overgang kun je last hebben van opvliegers die vaak ook ’s nachts optreden. Dit is een veel voorkomende oorzaak van nachtelijk zweten bij vrouwen. 2. Infecties. Alle infecties, die koorts veroorzaken, kunnen leiden tot nachtelijk transpireren.

Is zweten vervelend?

Bij bewegen/sporten of warmte zit het zweet over uw hele lichaam. Veel zweten kan vervelend zijn. U kunt last hebben van de zweetplekken en de geur. Soms heeft veel zweten een medische oorzaak. Het kan een teken zijn van een ziekte of een bijwerking van medicijnen. Zweten is normaal.

Waarom nachtelijk zweten bij de man?

Nachtelijk zweten bij de man Doorgaans hebben meer mannen last van overmatig zweten tijdens de slaap. Een van de mogelijke oorzaken is het ondergaan van een anti-testosteronbehandeling bij prostaatkanker. Hormonen zoals testosteron en oestrogeen beschermen het lichaam tegen nachtzweten en bij een tekort eraan kan je meer gaan transpireren.

Wat zijn de oorzaken van nachtzweten?

Mogelijke oorzaken van nachtzweten. Overmatig zweten tijdens de slaap kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal is het verschijnsel fysiologisch, ofwel niet afwijkend. Dit betekent dat er geen lichamelijke oorzaak voor is. Het zweten komt dan bijvoorbeeld door een warme slaapkamer, te warm beddengoed of warme, synthetische nachtkleding.