Is KoeKompas verplicht?

Is KoeKompas verplicht?

Voor 1 juli KoeKompas uitvoeren voldoende voor 2019 In de ledenraad is besloten dat het vanaf 1 juli 2019 voor alle leden verplicht is om in 2019 een KoeKompas uit te voeren. Deelnemen aan PBB komt hiermee te vervallen.

Wat is KoeAlert?

KoeAlert betreft een procesbeoordeling door de dierenarts. De dierenarts controleert of de melkveehouder alle aanwezige attentiekoeien herkent en de melk van attentiekoeien aantoonbaar uithoudt. De dierenarts doet een waarneming maar vormt geen oordeel en neemt geen besluiten.

Hoe lang staat een koe droog?

Een koe is ongeveer negen maanden drachtig en wordt tot ongeveer 2 maanden voor het afkalven drooggezet. De droogstand van een droge koe is opgebouwd uit twee belangrijke fases. De eerste fase is voornamelijk bedoeld als de afsluiting van de laatste lactatie.

Wat is het doel van KoeKompas?

Wat is het doel van het KoeKompas? Het doel van het KoeKompas is om uw bedrijf compleet in kaart te brengen. Op deze manier worden risico’s ten aanzien van dierwelzijn, diergezondheid en melkkwaliteit in beeld gebracht.

Waar vind ik mijn KoeKompas?

Ga naar ‘Mijn Z-net’ en klik op ‘Mijn KoeKompas/Koealert Zuivelplatform’, u komt automatisch op de keuzepagina voor KoeKompas/KoeAlert terecht.

Wat is KoeMonitor?

KoeMonitor is een systematiek waarmee melkveehouders en producenten van zuivelproducten aantoonbaar kunnen maken naar klanten, afnemers en toezichthouders dat de eisen voor diergezondheid, het dierenwelzijn en de voedselveiligheid van melk in de melkveehouderij worden nageleefd en dat uitsluitend melk van gezonde …

Wat is een koe droogzetten?

De droogstandsperiode is de belangrijkste fase tijdens de lactatiecyclus van een koe. Tijdens deze periode worden de koe en haar uier voorbereid voor de volgende lactatie. Eventuele afwijkingen gedurende deze fase zullen dan ook consequenties hebben voor de gezondheid van de koe en de melkproductie na het afkalven.

Hoe vaak moet KoeKompas?

Door KoeKompas jaarlijks te herhalen ontstaat er een verbetercyclus aan de hand van een actuele risico-inventarisatie en evaluatie van de melkkwaliteit, de diergezondheid en het welzijn van de veestapel.