Is inleiden verplicht?

Is inleiden verplicht?

Bij een zwangerschap van 41 weken moet een vrouw standaard het aanbod krijgen om te worden ingeleid.

Waarom wel of niet inleiden?

Redenen voor inleiding bevalling: Langdurig gebroken vliezen zonder weeën. De placenta (moederkoek) werkt niet meer goed. Je baby groeit niet goed meer. Er een medische of psychische reden is om niet langer op een spontane bevalling te wachten.

Hoe snel gaat inleiden bevalling?

Het verloop van een inleiding kan erg verschillen qua duur. Als je baarmoedermond bij het inwendig onderzoek onrijp is, kan de inleiding enkele dagen duren. Als de inleiding start met het breken van de vliezen, dan wordt je baby vaak binnen 24 uur geboren.

Kan je inleiding weigeren?

Inleiding van bevalling is NIET de wet! Soms krijgen vrouwen te horen dat ze vierentwintig uur na het scheuren van de vliezen moeten ingeleid worden en dat dit de wet zou zijn. In de meeste landen zijn er geen wetten die bepalen wat een zwangere vrouw al dan niet moet doen.

Is bevalling inleiden gevaarlijk?

Het kan gebeuren dat je vliezen breken zonder dat de weeën goed op gang komen. Meestal mag je dan 24 uur afwachten of de weeën alsnog op gang komen. Daarna is het beter om de bevalling in te leiden. De kans op een infectie wordt namelijk groter.

Waarom beval ik niet?

Je bent eerder van een serotien kindje bevallen. Er is sprake van genetische aanleg voor serotiniteit. Je kindje heeft een aangeboren afwijking die de kans op serotiniteit vergroot, zoals bepaalde stofwisselingsziektes. Je bent nog niet eerder zwanger geweest en/of hebt nog niet eerder een kindje gebaard.

Kan je zelf kiezen om ingeleid te worden?

Ben je tussen de 41 en 42 weken zwanger en wil je ingeleid worden? Dan kun je dat bespreken met je verloskundige en gynaecoloog. Om een goede beslissing te kunnen maken, is het belangrijk dat je goede informatie krijgt over de optie ‘inleiden’ en de optie ‘afwachten’.

Hoe snel kun je worden ingeleid?

Afwachten tot 42 weken Als alle controles goed zijn kun je ervoor kiezen om af te wachten tot 42 weken. Je hebt dan langer de tijd om de bevalling spontaan te laten beginnen. Samen met je verloskundige of gynaecoloog kun je bepalen tot wanneer je wil afwachten en wanneer de inleiding gepland zal worden.