Is griep een luchtweginfectie?

Is griep een luchtweginfectie?

Bovenste luchtweginfecties worden vaak door virussen veroorzaakt, zoals verkoudheids- en griepvirussen. Daar kan een bacteriële infectie bijkomen. Dat is vaak het geval bij ontsteking van de neusbijholten, de amandelen en/of het middenoor. Dergelijke bacteriële infecties komen ook voor zonder verkoudheid of griep.

Hoe merk je een luchtweginfectie?

Bij een lage luchtweginfectie voelen mensen zich vaak erg ziek. Ze hebben daarbij veelal last van hoesten, kortademigheid en pijn (bij het hoesten) en hebben soms een snelle hartslag of snelle adem- haling. Ook kan er koorts, vermoeidheid of verwardheid (delier) ontstaan.

Wat is het verschil tussen longontsteking en luchtweginfectie?

Bij bronchitis zijn de slijmvliezen van de kleine vertakkingen in de longen ontstoken. Hierdoor moet u hoesten en heeft u last van slijm. Bij een longontsteking zijn de kleine vertakkingen van de longen en de longblaasjes ontstoken. Hierdoor voelt u zich benauwd en heeft u moeite met ademen.

Welke luchtweginfecties zijn er?

Virussen en bacteriën die luchtweginfecties kunnen veroorzaken

  • Adenovirus.
  • Chlamydophila pneumoniae.
  • Griep.
  • Haemophilus influenzae type b.
  • Influenza type A (H7N9)
  • Kinkhoest.
  • Legionella.
  • MERS-coronavirus.

Wat zijn de symptomen van bovenste luchtweginfectie?

Symptomen van een bovenste luchtweginfectie. Bij een hogere luchtweginfectie kun je last krijgen van de volgende symptomen en klachten: Hoesten. Keelpijn. Heesheid. Loopneus. Verstopte neus. Niezen.

Is bovenste luchtweginfectie geneest?

Een bovenste luchtweginfectie geneest meestal vanzelf, bij een bacteriële onderste luchtweginfectie krijg je soms antibiotica. Luchtweginfecties komen vaak voor bij kinderen, met name bovenste luchtweginfecties. Bij de apotheek of drogist zijn zelfzorggeneesmiddelen verkrijgbaar om de symptomen te verlichten, zoals neusspray,

Is acute luchtweginfectie chronisch?

Een luchtweginfectie is acuut of chronisch. Acute luchtweginfecties zijn van korte duur. Van een chronische luchtweginfectie is sprake als je gedurende een langere tijd last van je luchtwegen hebt. Denk bijvoorbeeld aan COPD en astma.