Is een VW Up een goede auto?

Is een VW Up een goede auto?

Volkswagens kleinste rijdt verbazend goed voor een auto van dit kleine formaat. Stadsauto? OK, hij is compact en wendbaar, maar ook op de snelweg gedraagt hij zich uitstekend. Daarbij valt onder meer, op kruissnelheid, het zeer lage geluidsniveau op.

Hoeveel km gaat een VW Up mee?

En wat zegt de technische staat over hoe er mee wordt gereden? Wanneer je als eigenaar veel kilometers rijdt, onderhoud uitvoert wanneer nodig en simpele vuistregels toepast als het warmrijden van het motorblok, dan is een kilometerstand van 400.000 km echt geen uitzondering.

Waar op letten bij aankoop Volkswagen Up?

Na de proefrit moet je nog even luisteren of de motorventilatie wel tijdig stopt. Het kan zijn dat deze blijft draaien, ook als de motor al afgekoeld is en zo de accu leegmaakt. Vergeet met proefrijden niet om op bijgeluiden en trillingen te letten en om de volledige onderhoudshistorie te checken.

Is een VW Up veilig?

De Volkswagen Up! is door Euro NCAP onderscheiden met vijf sterren. Daarmee is het de enige in zijn segment die deze maximale score heeft behaald. De jury deelde vooral hoge scores uit op het gebied van bescherming van kinderen in de auto.

Heeft de Volkswagen Up een distributieriem?

De up! is geleverd met de 999 cm3 driecilinder met verschillende vermogens en met of zonder turbo. Al deze motoren hebben een distributieriem. Volkswagen geeft geen vervangingsinterval op.

Hoe zuinig Volkswagen Up?

Verbruik

Aantal: 9
Hoogste: 6,09 l/100km
Laagste: 4,14 l/100km
Gemiddeld: 5,24 l/100km
Fabrieksopgave: 4,10 l/100km

Wat mag een Up trekken?

Gewichten

Massa rijklaar 991 kg
Toelaatbare asbelasting, voor 710 kg
Toelaatbare asbelasting, achter 650 kg
Toelaatbaar gew aanhanger geremd 0 kg

Welke modellen VW Up?

De Volkswagen Up is te koop als drie- en vijfdeurs hatchback. Aanvankelijk is de Volkswagen Up alleen te koop met een 1,0-liter driecilindermotor die 60, 65 of 75 pk levert. Verder is er keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingbak of de ASG-transmissie – een gerobotiseerde handbak.

Waarom Volkswagen Up?

Zuinig en aardig voor het milieu Eén van de grootste redenen om voor de Volkswagen Up te gaan is het verbruik van het autootje. Ook de 14% bijtellingsregeling is mooi meegenomen. De 1.0 liter benzinemotor komt in een versie met 60 of 75 pk. Met beide motoren zit je wat betreft CO2 uitstoot onder de 110 gram.

Hoeveel km rijdt een Up?

Grotere actieradius De actieradius van een elektrische auto laat steeds minder te wensen over. Dat geldt ook voor de Volkswagen e-up! De kleine elektrische auto moet op een acculading ongeveer 260 kilometer ver komen.

Heeft een VW Up een distributieriem of ketting?

Hoe vaak distributieriem vervangen VW Up?

De Up heeft een distributieriem. Deze heeft een lange levensduur. Volgens het onderhoudsboekje hoeft deze pas bij 240.000 km gecontroleerd/vervangen te worden.