Is een rollator gratis bij cm?

Is een rollator gratis bij cm?

Wat wordt vergoed? Een vast bedrag voor een mobiliteitshulpmiddel dat je koopt. Het bedrag is afhankelijk van het type hulpmiddel. Je kan steeds een hulpmiddel kiezen, dat volledig door dat bedrag gedekt wordt.

Hoe kies ik de juiste rollator?

Hou altijd rekening met je draagvermogen bij het kiezen van je rollator. Een zware, robuuste rollator is niet erg praktisch als je niet veel kracht in je armen hebt. Ook wanneer je je rollator vaak in en uit je auto wil halen of mee wil nemen op reis, is een lichte variant een slim idee.

Welke loophulpmiddelen zijn er?

Voorbeelden van loophulpmiddelen zijn looprekken, krukken of wandelstokken, rollators en rolstoelen. Daarmee kunt u zich toch lopend of rollend voortbewegen. In- en buitenshuis. Ook zijn er diverse aanpassingen voor trappen zoals extra traptreden of een speciale leuning om via de trap naar boven of beneden te gaan.

Heb ik recht op een rollator?

Ben je ouder dan 65 jaar? Dan kom je iedere 6 jaar in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming voor de aankoop van een rollator. Ben je jonger dan 65 jaar? Dan kom je iedere 4 jaar in aanmerking voor een tegemoetkoming van het VSB.

Hoe gebruik je een rollator?

Veilig gebruik van uw rollator: lees de 5 tips

  1. Stel de juiste hoogte in van uw rollator.
  2. Houd uw voeten tussen de achterwielen en uw lichaam tussen de handvaten tijdens het lopen.
  3. Gebruik de parkeerrem van de rollator als u pauzeert.
  4. Gebruik uw remmen om de stoep op en af te rijden.
  5. Laat uw rollator regelmatig controleren.

Hoe rollator in auto tillen?

Het is helemaal niet erg dat u uw rollator niet in de achterbak kunt tillen. Een buitenstaander helpt juist graag een handje! Let bij aankoop van een rollator goed op het gewicht ervan. Hoe lichter de rollator, hoe makkelijker deze mee te nemen is naar verschillende plekken.

Wie betaalt rollator in verpleeghuis?

Als u in een verpleeghuis woont, vallen de kosten van deze hulpmiddelen onder de WLZ; het verpleeghuis regelt en betaalt het hulpmiddel dat vanwege ziekte of aandoening nodig is. Als u in een verzorgingshuis woont, vallen de kosten van hulpmiddelen meestal onder de zorgverzekeringswet.