Is een reserveband verplicht in de auto?

Is een reserveband verplicht in de auto?

Nieuwe auto’s worden tegenwoordig vaak geleverd zonder reservewiel maar met een banden reparatie set. U bent niet verplicht een reservewiel bij u te hebben.

Is een autobestuurder verplicht om een reservewiel mee te nemen?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Een reservewiel (mag ook een zogenoemde ’thuiskomer’ zijn) of een bandenplakset is in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk niet verplicht. Maar die verplichting geldt wel in sommige andere Europese landen, zoals in Spanje, Turkije, Tsjechië en Slowakije.”

Wat als je geen reserveband hebt?

Reparatiekits worden het meest gebruikt als vervanging van het reservewiel. Het is een pakketje dat weinig plek inneemt. Met zo’n kit kun je je lekke band – met een klein lek – zelf herstellen door er een vloeistof in te spuiten via het ventiel. Grote lekken of schade aan de velgen kun je er niet mee herstellen.

Hebben alle auto’s een reservewiel?

Vrijwel alle auto’s hebben tegenwoordig geen reserveband meer, maar alleen een bandenreparatieset.

Hoe hard mag je rijden met een reserveband?

Een thuiskomertje is vaak veel smaller dan de overige banden van de auto en is alleen bedoeld om naar huis te komen, of een garage op korte afstand. Let erop dat je niet vol gas kunt en mag rijden met een thuiskomertje onder de auto. De maximale snelheid is 80 kilometer per uur.

Is reservewiel caravan verplicht?

Het is in alle Europese landen niet verplicht om een reservewiel voor de aanhanger of caravan bij je te hebben. Voor auto’s geldt die verplichting wel in Spanje, Turkije, Tsjechië en Slowakije. In alle andere Europese landen geldt deze verplichting niet voor auto’s. maar in geen enkel geval voor aanhangwagens.

Is een reservewiel verplicht in Frankrijk?

In Frankrijk is het niet verplicht een reservewiel in de auto te hebben. In Spanje is het wel verplicht een reservewiel (en de juiste uitrusting om een band te kunnen verwisselen) óf een bandenreparatieset in de auto te hebben.