Is een huis in Spanje een goede investering?

Is een huis in Spanje een goede investering?

Kortom, als je op zoek bent naar een interessante investering dan is een woning in Spanje een goed alternatief voor een spaarrekening of een tweede woning in Nederland. Bovendien kan je dan zelf ook genieten van een plek onder de zon in de tijd dat je je woning niet als investering verhuurt!

Is investeren in vastgoed nog interessant?

Wie graag in vastgoed investeert, hoeft daar niet mee te wachten: op dit moment is het heel interessant om in vastgoed te beleggen. Dat komt enerzijds doordat de woningprijzen vrij stabiel zijn. Vastgoedexperts verwachten niet dat de prijzen de komende jaren nog veel zullen dalen.

Waar vastgoed kopen in Spanje?

Waar vind je de beste koopjes Een zeer interessante kustplaats in Spanje is Alicante, waar de gemiddelde prijs van onroerend goed rond de 130.000 euro ligt (dezelfde gemiddelde prijs als in Buñol, de thuisbasis van het tomatenfestival), een stad op minder dan 40 km van Valencia.

Kun je als Nederlander een huis kopen in Spanje?

Als je een woning in Spanje wil kopen, moet je beschikken over een identiteitskaart. Je hebt de gegevens op je pasport nodig om de gegevens op je andere documenten mee te verifiëren en om documenten aan te vragen bij de Spaanse overheid.

Wat maakt vastgoed interessant?

Onroerend goed heeft een lange levensduur en ook de huurcontracten zijn vaak langlopend. Daardoor heeft u doorgaans jarenlang stabiele inkomsten. Uiteraard is het daarbij belangrijk dat het object op een goede locatie staat en goed onderhouden wordt.

Is beleggen een goed idee?

Door te beleggen, profiteert u van een hoger potentieel rendement* op uw spaargeld en te zijner tijd kunt u de portefeuille zelfs als borg gebruiken. * Zonder enige garantie op resultaten of prestaties. In de beleggerswereld is niets zeker, en beleggen op de beurs brengt risico’s met zich mee.

Hoeveel geld heb je nodig om te leven in Spanje?

Ook zijn de prijzen in de supermarkten vaak hoger doordat er veel toeristen zijn. Kosten levensonderhoud per maand 2-persoons huishouden: Huur – 500 Euro per maand (vanaf) Nutsvoorzieningen (gas, licht, water) – 100 Euro (zonder zwembad en verwarming)