Is een gebroken pols pijnlijk?

Is een gebroken pols pijnlijk?

Na een polsbreuk kan uw pols(gewricht) stijf en pijnlijk aanvoelen. Dit komt omdat u uw pols een tijd niet hebt kunnen bewegen. Bewegen helpt om stijfheid van het polsgewricht, de vingergewrichten en de pezen in de pols en de hand te verminderen.

Hoe lang blijft een gebroken pols pijnlijk?

Houd er rekening mee dat u meer dan zes weken nodig heeft, voordat u de pols weer redelijk goed kunt gebruiken. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van de pols zal meestal pas na drie maanden worden bereikt. Soms kan na de gipsbehandeling hulp van een fysiotherapeut nodig zijn.

Wat te doen bij scheurtje in pols?

U gaat naar huis met een draagdoek (mitella), zodat de arm rust krijgt en u de pols hoog kunt houden in verband met de zwelling. Deze draagdoek kan ’s nachts af en om uw arm dan rust te geven, kunt u deze op een kussen leggen. U krijgt een recept mee voor een pijnstiller.

Hoe weet je of je pols gebroken of gekneusd is?

Een gebroken pols is meestal pijnlijk en beweging is beperkt. Als u een pols heeft gebroken dan kunt u het volgende ervaren: Pijn in het gebied van de breuk, wat overal in de pols kan zijn, afhankelijk van welk bot is aangedaan. De pijn kan vanuit de pols naar de vingers en zelfs tot in de onderarm stralen.

Hoe lang duurt een gekneusde pols?

Een lichte kneuzing is doorgaans binnen een week genezen, maar bij een ernstige kneuzing duurt het herstel tussen de 3 en 6 weken. Wanneer je een gekneusde pols hebt, helpt het dragen van een goede polsbrace. Deze ondersteunt de pols en vermindert de pijn.

Welke pijnstiller bij gebroken pols?

Met name in de eerste week kan de breuk pijnklachten geven. Voor pijnstilling advi- seren wij u paracetamol te gebruiken. Zie de bijsluiter voor de maximale dagelijkse dosering. – Geef vooral de eerste week uw pols en arm voldoende rust.

Hoe lang duurt een lichte kneuzing pols?

Hoe weet je of pols gebroken of gekneusd is?

Hoe lang blijft een gekneusde pols dik?

Je kunt je pols niet meer zonder pijn gebruiken en voorwerpen niet goed beetpakken. De dagen erna heb je kans dat je hele hand dik wordt als gevolg van de verstuiking. Na één tot twee weken is de ergste zwelling en verkleuring weggetrokken en kun je je hand weer redelijk gebruiken.