Is chiropractie goed voor je?

Is chiropractie goed voor je?

Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde, mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opheft, waardoor klachten van het bewegingsapparaat verminderen, het zenuwstelsel optimaal functioneert en de gezondheid verbeteren.

Is chiropractie een alternatieve geneeswijze?

Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Althans, dit is het geval in Nederland. In landen zoals de Verenigde Staten, Australië en Canada is chiropractie wel een reguliere geneeskunde.

Waarom is chiropractie alternatief?

Waarom valt chiropractie onder de alternatieve geneeswijzen? Een geneeswijze wordt alternatief genoemd wanneer de geneeswijze (nog) niet is erkend door de overheid. Dat is de reden waarom het niet onder de reguliere geneeswijze valt.

Is chiropractie gevaarlijk?

Is Chiropractie gevaarlijk? Nee, absoluut niet! Soms komen er bij een chiropractische sessie wat luchtbelletjes vrij uit de gewrichten. Dit is een direct gevolg van het creëren van ruimte tussen de wervels, zenuwen en spieren.

Lees ook:   Wat gebeurt er als je geen cola meer drinkt?

Kan chiropractie kwaad?

“Uit alle onderzoeken kunnen we concluderen dat de behandelingen geen duidelijk effect hebben”, zegt hij. “Kraken kan, vooral in de nek, zelfs gevaarlijk zijn. Het kan leiden tot verlammingen, herseninfarcten of een dwarslaesie.” Hij krijgt elk jaar wel iemand in het ziekenhuis die verkeerd is gekraakt.

Waar valt chiropractor onder?

Chiropractie valt bij verzekeraars onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve beweegzorg. Voor vergoeding van chiropractie vanuit de aanvullende zorgverzekering geldt geen verplicht of vrijwillig eigen risico.

Is chiropractie kwakzalverij?

Behandelwijzen, zoals chiropractie, die berusten op theorieën die niet getoetst of zelfs niet toetsbaar zijn, rekenen we tot de kwakzalverij.

Waarom wordt chiropractie niet vergoed?

Aanvullende verzekering voor chiropractie Chiropractie wordt vaak gebruikt bij rug-, nek- en schouderklachten. De chiropractor behandelt blokkades in de wervelkolom waardoor doorstroming van de zenuwen wordt hersteld en het lichaam zichzelf weer kan genezen. Chiropractie is niet opgenomen in de basisverzekering.

Heeft een chiropractor zin?

Lees ook:   Welk orgaan maakt antistoffen?

Sommige mensen hebben er erg veel baat bij maar voor anderen kan de behandeling negatief werken vanwege de kracht die uitgeoefend wordt. Het wordt ook wel bottenkraken genoemd. Aandoeningen waarbij chiropractie uitkomst kan bieden zijn pijn in de nek en onderrug, maar bij hernia is de behandeling niet aan te raden!

Hoeveel sessies chiropractie?

Het gemiddeld aantal behandelingen bij een chiropractor ligt rond de 6 à 7. Een huisartsenverwijzing is niet nodig en de behandelingen worden meestal geheel of gedeeltelijk door alle ziektekostenverzekeraars vergoed.

Hoe vaak moet je naar de chiropractor?

Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt per patiënt. In het begin zullen de behandelfrequentie tussen 1 á 2 keer per week liggen voor een aantal weken. Wanneer de klachten minder worden zal dit worden afgebouwd naar 1 keer in de 2 weken tot misschien 1 keer per 3 maanden als de klachten stabiel zijn.

Welke verzekering vergoedt chiropractor?

De basisverzekering vergoedt chiropractie niet. Maar de meeste zorgverzekeraars dekken de kosten wel vanuit een aanvullende verzekering. Chiropractie valt bij verzekeraars onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve beweegzorg.

Lees ook:   Wat houd klassiek muziek in?